Kraay lyrisch na invalbeurt Godts: 'Alles aan hem is voetbal'

door Robin Ridder 70

Bron ESPN

Bron ESPN

Hans Kraay jr. is lyrisch over de invalbeurt van Mika Godts. De Belgische aanvaller mocht na een hamstringblessure weer minuten maken in Jong Ajax tegen ADO Den Haag. Zijn invalbeurt blijft niet onopgemerkt in de studio van ESPN. Volgens Kraay is 'alles aan hem voetbal.'

Godts stond een tijd aan de kant met een hamstringblessure. Vrijdagavond mocht de Belg een halfuur meedoen met de jong ploeg van Ajax. 'Alles aan hem is voetbal', begint Kraay op ESPN over Godts. 'Dit is zo'n heerlijke speler. Ik vind hem zó goed. Ik vond het ook echt jammer dat hij destijds geblesseerd raakte.'

Godts viel tijdens zijn invalbeurt op met dribbels en dreiging naar voren. Kraay ziet Godts snel in de basis staan in het eerste van Ajax. 'Op dit moment zou ik zeggen: Forbs, eat your heart out, want Godts is at your back. Hij komt recht op je af en dan gaat hij binnendoor of buitenom. Je wordt daar gek van als verdediger.'

Ajax kwam in de wedstrijd tegen ADO Den Haag tot goede kansen,maar wist zichzelf slechts een keer te belonen. Kian Fitz-Jim zorgde in de eerste helft met een afstandsschot voor de 1-0. Daarna kwam ADO terug in de wedstrijd en wist het uiteindelijk nog te winnen. Rijkhoff begon in de basis, maar werd er na een helft al uitgehaald. Dit heeft waarschijnlijk te maken met het feit dat Rijkhoff zondag bij het eerste aansluit.

Godts kende goede periode voor zijn blessure

Godts maakt al langer indruk tijdens de wedstrijden die hij voor Jong Ajax speelt. In dertien duels scoorde hij zes doelpunten. Daarnaast gaf de jonge Belg nog drie assists. Kraay denkt dat Godts op de deur klopt van Ajax 1. 'Ik kan me niet voorstellen dat het lang duurt voordat hij in Ajax 1 komt', besluit de analist.

Heb je al een TV-aanbieder voor het F1-seizoen van 2024? Bekijk de opties hier. Of bestel rechtstreeks bij Viaplay of F1TV.