Koeman denkt Bergwijn aan de praat te krijgen: 'De kwaliteit is aanwezig'

door Robin Ridder 32

Bron NOS

Koeman denkt Bergwijn aan de praat te krijgen: 'De kwaliteit is aanwezig'

door Robin Ridder 32

Bron NOS

Laatst geüpdatet

Ronald Koeman heeft vertrouwen in Steven Bergwijn. Dat zegt de bondscoach woensdagmiddag op de persconferentie. De Ajacied kent een matig seizoen, maar de bondscoach denkt dat hij de aanvaller aan de praat krijgt. Daarnaast lijkt Frenkie de Jong op tijd fit voor het EK deze zomer.

Woensdagmiddag werd de selectie van het Nederlands elftal bekend gemaakt. Koeman verantwoordde dezelfde dag zijn keuzes op de persconferentie. Bergwijn en Brian Brobbey zitten als enige Ajacieden bij de selectie. Koeman denkt namelijk dat Bergwijn van waarde kan zijn voor Oranje.

Het helpt mee dat Koeman Bergwijn al langer kent. 'Ik heb met Steven een verleden, maar dat zegt niet dat hij een geweldig seizoen heeft gehad.' Koeman erkent dus dat de Ajacied niet zijn beste seizoen speelt. Toch is de bondscoach van mening dat hij Bergwijn aan de praat krijgt. 'Ik denk alleen wel dat ik hem zover kan krijgen dat hij belangrijk voor ons kan zijn. De kwaliteit is namelijk wel aanwezig.'

De Jong lijkt op tijd fit te zijn voor het EK

'Het gaat volgens plan en de mensen die hem behandelen, laten weten dat het goed gaat. De eerste wedstrijd van de groepsfase is haalbaar', laat Koeman woensdagmiddag op de persconferentie weten. Koeman heeft vaker aangegeven dat spelers fit moeten zijn om bij het Nederlands elftal te komen, maar voor De Jong maakt hij een uitzondering.

'Ik heb aangegeven dat Frenkie de Jong voor mij gewoon nog altijd een geweldige speler is. We zullen gaan zien of hij de stappen gaat maken naar zijn volledige fitheid, maar daar heb ik wel vertrouwen in.' Op 21 april raakte De Jong geblesseerd tijdens El Clásico tegen Real Madrid.

De verwachting was dat de middenvelder zo'n vijf weken aan de kant zou staan, maar helaas lijkt dit toch wat langer te duren. Ondanks het feit dat De Jong nog niet fit is, heeft Koeman vertrouwen op een spoedig herstel. De Jong raakte dit jaar al eerder geblesseerd aan zijn enkel.

Meld je hier aan voor de EK-poule van Ajax Showtime en win mooie prijzen!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.