KNVB na duel Ajax: 'Bezig afspraken voor te bereiden om herhaling te voorkomen'

door NielsOpdam 23

Bron De Telegraaf

KNVB na duel Ajax: 'Bezig afspraken voor te bereiden om herhaling te voorkomen'

door NielsOpdam 23

Bron De Telegraaf

Laatst geüpdatet

De KNVB wil het in de toekomst voorkomen dat een wedstrijd voortaan twee maanden later kan worden uitgespeeld, zo vertelt manager competitiezaken betaald voetbal Jan Bluyssen aan De Telegraaf. De resterende tien minuten van RKC Waalwijk - Ajax (2-3) werd woensdagavond uitgespeeld, terwijl het duel eind september werd gestaakt.

'Het competitiebestuur vindt het belangrijk dat het restant van een gestaakte wedstrijd zo veel mogelijk onder dezelfde omstandigheden wordt gespeeld. Dat betekent dus ook zo snel mogelijk', vertelt Bluyssen namens de KNVB. De manager competitiezaken betaald voetbal stond er na de gestaakte Klassieker op dat Ajax - Feyenoord op de woensdag erna werd uitgespeeld. Ajax - FC Volendam moest daarvoor wijken.

De Amsterdamse club wilde - ondanks de uitwedstrijd tegen AEK Athene op donderdag - de laatste zes minuten tegen RKC Waalwijk op maandagochtend uitspelen. 'Dat klopt en dat had ook de voorkeur van het competitiebestuur. Maar gezien de emoties was dat niet mogelijk en in het drukke programma was toen 6 december de eerstvolgende mogelijkheid', legt Bluyssen uit aan het medium.

'Bezig afspraken voor te bereiden om herhaling te voorkomen'

Etienne Vaessen was woensdagavond 'gewoon' van de partij bij het restant van de wedstrijd in Waalwijk. Ajax miste drie basisspelers vanwege blessures. 'We zijn bezig afspraken voor te bereiden om herhaling te voorkomen, zodat clubs en burgemeesters voortaan van tevoren weten waar ze aan toe zijn. Als de nieuwe uitgangspunten bekend zijn, zullen we die communiceren.'

Ajax telt met de Ajax Cadeaukalender af tot kerstavond 2023!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.