Klopp is blij voor Henderson: 'Ajax is een sensationele club'

door Bart Veenstra 71

Bron AS

Klopp is blij voor Henderson: 'Ajax is een sensationele club'

door Bart Veenstra 71

Bron AS

Laatst geüpdatet

Liverpool-manager Jürgen Klopp is blij voor Jordan Henderson. Zijn voormalig aanvoerder tekende donderdag een contract voor tweeënhalf jaar bij Ajax en dat doet de trainer van de Engelse topclub deugd.

'Ik ben blij voor hem, omdat hij er gelukkig uitziet en dat is voor mij het belangrijkste', zei Klopp vrijdag tijdens de persconferentie, geciteerd door The Liverpool Echo. De manager van Liverpool weet dat Henderson in Engeland onder vuur ligt, omdat de middenvelder ervoor koos om in Saudi-Arabië te gaan spelen. 'Die verhalen lees ik niet. Mensen zijn er kritisch over, maar je hebt maar een leven en soms maak je beslissingen en is het totaal anders nadat je die beslissingen hebt gemaakt.

Klopp sprak met Henderson voornamelijk over voetbal. Over Saudi-Arabië werd nauwelijks gesproken, zo stelt Klopp. 'Hij dacht dat het beter zou zijn om terug te keren met zijn familie. Ajax is een sensationele club', besluit de Duitser.

Wachten op debuut Henderson

Henderson moet vermoedelijk nog even wachten op zijn debuut. Als Engelsman duurt het wat langer voordat hij zijn werkvergunning krijgt en dus kan hij waarschijnlijk nog niet meedoen tegen RKC Waalwijk. Mogelijk kan hij volgende week tegen Heracles Almelo wel zijn eerste minuten maken voor zijn nieuwe club.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.