Klaassen over sfeer in kleedkamer: 'Toch teleurgesteld, we spelen bij Ajax'

door Jesse ter Haar 47

Bron ESPN

Bron ESPN

Davy Klaassen kan moeilijk leven met het gelijkspel van Ajax tegen Feyenoord. De Amsterdammers maakten - over de gehele wedstrijd gezien - geen echte aanspraak op de drie punten, maar als Ajacied wil Klaassen succes boeken tegen de rivaal.

Tevreden is hij dan ook niet, zo geeft hij na afloop aan tegenover ESPN. 'Als je de wedstrijd bekijkt, is het wel terecht, maar ik ben er niet tevreden mee. In de eerste helft kwamen we, zonder dat zij echt kansen creëerden, moeilijk van onze eigen helft af. Ik denk dat wij met Kudus nog de grootste kans kregen. We kwamen niet echt in ons spel en in de tweede helft knokten we ons er iets beter in. Wij waren balvaster. Stevie (Bergwijn, red.) viel fantastisch in, dat moet gezegd worden.'

Uiteindelijk was het Klaassen zelf die de 1-1 in het doel werkte. De bal ging uiteindelijk via Mats Wieffer over de lijn, maar uiteindelijk maakt het de Ajacied vrij weinig uit hoe hij erin ging. 'Dat interesseert me niet. Ik wilde hem op goal of voor koppen en het maakt niet uit hoe hij erin gaat. De hoek was moeilijk en er zat een effect aan. Ik probeerde hem met effect voor of erin te koppen. Net hoe het uitkomt. Dat hij er zo ingaat, is prima.'

Na afloop kwam Klaassen al in de kleedkamer van Ajax. De Ajacieden knokten zich na rust terug van een 1-0 achterstand, maar toch heerste er geen blijdschap. Hoe de sfeer precies was? 'Toch wel teleurgesteld, maar dat hoort ook. We spelen bij Ajax', zegt Klaassen, die met Ajax wil knallen tijdens de komende wedstrijden tegen FC Volendam, Excelsior en SC Cambuur.

Ajax vijfde in de Eredivisie

Momenteel staat Ajax op de vijfde plaats in de Eredivisie, terwijl nummer zes Sparta Rotterdam op twee punten volgt. Feyenoord (38 punten) staat nog altijd bovenaan in de Eredivisie, terwijl AZ (virtueel 36), PSV (35 punten) en FC Twente (34 punten) nog tussen de Amsterdammers en Rotterdammers staan.