Klaassen hoopt op selectie als nummer tien bij Oranje: 'Daar ga ik alles voor doen'

door Bas Velzel 121

Bron ESPN

Klaassen hoopt op selectie als nummer tien bij Oranje: 'Daar ga ik alles voor doen'

door Bas Velzel 121

Bron ESPN

Laatst geüpdatet

Davy Klaassen hoopt voor het WK in Qatar door bondscoach Louis van Gaal geselecteerd te worden voor Oranje. Volgens Klaassen ziet Van Gaal in hem een aanvallende middenvelder, de plek waar de Ajacied ook mocht starten zondagavond tegen België.

Ondanks dat Klaassen op de tien positie begon, moest hij na een half uur die plek afstaan aan Cody Gakpo. Steven Berghuis viel geblesseerd uit en Klaassen kwam daardoor meer centraal op het middenveld te spelen. 'Ik denk dat ik ook op de andere posities op het middenveld kan spelen', aldus Klaassen tegenover ESPN na afloop van de wedstrijd.

Het Nederlands elftal speelde tegen België de laatste interland voor het eindtoernooi dat eind november begint. 'In Oranje was dit wel de laatste testmogelijkheid. Ik denk dat de bondscoach wel al iets in zijn hoofd heeft zitten over de selectie en dat hij nu gaat kijken bij de clubs hoe we het allemaal doen', zo laat Klaassen weten. 'Ik denk dat nu vooral de fitheid en de vorm belangrijk zijn. Bij de trainer speel ik eigenlijk altijd op de nummer tien positie. Ik hoop dat ik erbij zit in november, daar ga ik alles voor doen in ieder geval.'

Nederland - België

Klaassen speelde zo goed als de hele wedstrijd tegen de Belgen en blikte dan ook scherp terug op het duel. 'Het liefst wil je hoog drukzetten, alleen lukte dat niet. Dan moet je zorgen dat je niet te veel kansen tegen krijgt en dat hebben we aardig gedaan. Wel speel je toch liever aanvallender met een team.' Volgens de Ajacied heeft Oranje meer in zijn mars. 'Wij kunnen veel beter dan we vandaag hebben laten zien. We zijn wel echt een team dat moeilijk is te verslaan.'

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.