Klaassen blij met zege: 'Prima, Heerenveen-uit is nooit makkelijk'

door Gino Haverkamp 9

Davy Klaassen is te spreken over de zege van Ajax op sc Heerenveen zaterdagavond. Hoewel de Amsterdammers het in het Abe Lenstra Stadion niet altijd even makkelijk hadden, was het volgens Klaassen goed dat een doorgaans moeilijke uitwedstrijd werd gewonnen.

'Prima', zo reageert Klaassen na afloop van het duel voor de camera's van ESPN. 'Heerenveen-uit is nooit makkelijk en vandaag was het ook niet makkelijk', aldus de Ajacied, die wel stelt dat Ajax verdiend heeft gewonnen.

De middenvelder is het met de interviewer eens dat de eerste helft Ajax' beste helft van de avond was. De Amsterdammers combineerden er op los in snelle aanvallen. Toch ontbrak het aan scherpte en Klaassen weet waarom. 'Als in de eerste helft balletjes tien centimeter beter gegeven werden, stonden we alleen voor de keeper. Het was dus allemaal net niet op maat, maar ik vond ons wel aardig spelen.'

Doordat het lang 0-1 stond, kreeg sc Heerenveen hoop. Vooral aan het begin van de tweede helft was de thuisploeg een paar keer dicht bij de gelijkmaker. 'Ze kregen een paar corners en je weet dat er met 0-1 altijd dan een goal kan vallen', vertelt Klaassen. Ajax hield het hoofd echter koel en via David Neres werd in de 75e minuut de wedstrijd beslist. 'Na de 2-0 was het voor mijn gevoel wel over.'