Klaassen: 'Begon eind vorig seizoen dat ik gevoel kreeg dat Ajax andere weg in wilde slaan'

door Bart Veenstra 55

Bron Ajax.nl

Klaassen: 'Begon eind vorig seizoen dat ik gevoel kreeg dat Ajax andere weg in wilde slaan'

door Bart Veenstra 55

Bron Ajax.nl

Laatst geüpdatet

Davy Klaassen dacht eind vorig seizoen al aan een vertrek bij Ajax. Dat laat de huidig voetballer van Internazionale weten in de special 'Davy Klaassen: Ajacied in Milaan', die dinsdagmiddag om 17.30 uur te zien zal zijn bij ESPN.

Klaassen vertrok pas op 1 september bij Ajax, maar de transfer hing - op de achtergrond - al langer in de lucht. Dat vertelt de ervaren middenvelder nu als speler van Internazionale. 'Het begon een beetje eind vorig seizoen dat ik het gevoel kreeg dat Ajax een andere weg in wilde slaan. Hierdoor dacht ik toch aan een mogelijke transfer. Er waren genoeg clubs waarvoor ik Ajax niet wilde verlaten, maar Inter kon ik niet laten lopen', citeert Ajax.nl de middenvelder.

Dat Internazionale laat in de transferperiode een poging waagde voor Klaassen had ook de middenvelder niet per se verwacht. 'Het was onverwachts, maar vanaf het begin waren we allebei (Klaassen en zijn vriendin, red.) enthousiast. Het is echt een hele mooie stad (Milaan, red.) en ook een mooie club in goede competitie. Ik stond er wel voor open om nog naar een ander land te gaan, maar Ajax is toch Ajax.'

'Ajax blijft toch altijd mijn club'

Het laatste seizoen van Klaassen in dienst van Ajax was er een waar hij niet met veel plezier op zal terugkijken. Toch kijkt hij met een goed gevoel terug op zijn tweede periode in Amsterdamse dienst. 'Het laatste jaar was misschien minder, maar ik denk dat ik wel tevreden kan zijn met twee kampioenschappen en één KNVB Beker in drie seizoenen. Het gevoel is overheersend positief. Uiteindelijk blijft Ajax toch altijd mijn club en zal ik er weer terugkomen, in welke rol dan ook.'

De special over Klaassen is dinsdagmiddag om 17.30 uur te zien bij ESPN. Ajax laat weten dat de special vanaf woensdag ook te zien zal zijn via de kanalen van de Amsterdamse club. Een voorproefje zie je hieronder:

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.