Klaassen: 'Als je 1-1 speelt thuis tegen Go Ahead, schaam je je kapot'

door Brent Tomassen 69

Bron ESPN

Bron ESPN

Davy Klaassen schaamt zich naar eigen zeggen kapot voor het gelijkspel van Ajax tegen Go Ahead Eagles, 1-1. De Ajacied was zelf verantwoordelijk voor de 1-0, maar moest met zijn ploeg in de tweede helft de gelijkmaker incasseren. 'De verkeerde spelers hielden het breed.'

'We moeten wel beter dan dit', begint Klaassen tegen ESPN. 'Voor mijn goal krijgen we wel wat kansen en mogelijkheden, maar als je daarna 1-0 voorstaat, mag je het nooit meer weggeven. Denk dat we genoeg kansen hebben gehad op twee, drie goals. Ik denk dat de veldbezetting niet helemaal perfect was. De verkeerde spelers hielden het breed.'

De middenvelder vervolgt: 'Dat hebben we in de rust aangegeven. De buitenspelers moeten het breed houden, maar nu waren het vooral Kenneth (Taylor, red.) en Grillitsch. Daardoor lag het veld, als we de bal verloren, best wel open. De tweede helft gaat dat beter en krijg je kansen. Kijk, het is leuk als je scoort, maar als je 1-1 speelt thuis tegen Go Ahead, schaam je je kapot.'

Klaassen speelde tegen Go Ahead Eagles ruim tachtig minuten mee en zorgde vlak voor rust voor de openingstreffer. Zodoende heeft Mister 1-0, zoals de bijnaam van de Hilversummer luidt, nu 24 keer de score namens Ajax weten te openen.