Kalokoh blij dat hij op zijn eigen positie kan spelen: 'De oude David komt weer een beetje terug'

door Brent Tomassen 29

Kalokoh blij dat hij op zijn eigen positie kan spelen: 'De oude David komt weer een beetje terug'

door Brent Tomassen 29

Laatst geüpdatet

David Kalokoh was opgetogen na de 3-0 zege van Jong Ajax op Jong PSV en zijn doelpunt. Daarnaast is de linksbuiten blij dat hij sinds de terugkeer van Rijkhoff weer op zijn vertrouwde positie kan spelen en vertelt hij dat hij veel vertrouwen krijgt van trainer Dave Vos.

‘Het was een leuke wedstrijd waarin ik mezelf wilde laten zien en dat is aardig gelukt, denk ik', begint de maker van de openingsgoal tegen Jong PSV na afloop voor de camera van Ajax TV. 'Ik heb lang niet gescoord en ik heb een lekker gevoel. Ik had er heel veel zin in en ik denk dat de meeste mensen zagen dat ik er zin in had vandaag.’

'Met Rijkhoff erbij speel ik vaker op mijn eigen positie'

Kalokoh vertelt dat hij het dit seizoen lastig vond om aan te haken bij het niveau van Jong Ajax. ‘Dat was zeker lastig, want je komt van O18. Dat is heel anders dan Jong. Ik speel wel veel, daar ben ik heel dankbaar voor, maar niet echt op mijn eigen positie. Met Rijkhoff erbij speel ik vaker op mijn eigen positie. Hoe meer ik daar speel, hoe beter ik me voel. De oude David komt weer een beetje terug, daar ben ik blij mee.’

Voornamelijk het vertalen van zijn goede trainingsprestaties naar het veld is waar Kalokoh de afgelopen periode veel mee bezig is geweest. ‘Ik heb daar wel last van gehad. Op de training ging het best goed, maar in de wedstrijden wat minder. De trainer houdt veel vertrouwen in mij en dat is wel lekker’, besluit de aanvaller met een glimlach.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.