Rijkhoff juichte zoals Kudus na goal: 'Ik dacht: gewoon een keer wat geks'

door Brent Tomassen 37

Rijkhoff juichte zoals Kudus na goal: 'Ik dacht: gewoon een keer wat geks'

door Brent Tomassen 37

Laatst geüpdatet

Julian Rijkhoff geniet van elke minuut die hij in het Ajaxshirt mag spelen. De spits was namens Jong Ajax tweemaal trefzeker tegen de beloften van PSV. Wel moet hij wennen aan het vele wisselen tussen Jong Ajax en het eerste elftal.

Na zijn tweede goal ging Rijkhoff aan de zijkant van het veld op de bal zitten, vergelijkbaar met hoe Mohammed Kudus zijn doelpunt namens West Ham United tegen SC Freiburg vierde. ‘Ik zag het bij Kudus voorbijkomen, maar het was niet dat ik het daarom deed', vertelt de spits bij Ajax TV. 'Ik dacht: gewoon een keer wat geks.' Of de tweede goal ook zijn mooiste was? ‘Ik denk de eerste, maar de tweede was ook wel lekker hoor. Ik moest snel handelen. Ze zaten er allebei lekker in.’

Sinds zijn terugkeer in Amsterdam wisselt Rijkhoff minuten af bij Ajax 1 en Jong Ajax. ‘Ik geniet van elke minuut die ik speel, maar het is wel switchen. De ene keer bij Ajax 1, zoals gisteren (donderdag, red.) en dan heb je een kort nachtje. Daar moet je wel even aan wennen, dus dat heb ik zeker gedaan de afgelopen weken. Maar het zit nu in mijn systeem en ik houd er nu gewoon rekening mee.’

Tot slot krijgt de aanvaller de vraag of hij al heeft bedacht op welke manier hij na zijn volgende goal gaat juichen. ‘Ik heb het er wel vaak over met mensen, maar ik ben meer iemand van het moment. Ik bedenk meestal wel wat. Misschien is het volgende keer de “Siuuuu” (kenmerkende manier van juichen van Cristiano Ronaldo, red.), we zien het wel’, besluit Rijkhoff lachend.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.