Jinek reageert op Berghuis: 'De bewoording "om leven en dood" was niet handig'

door Bart Veenstra 37

Bron Jinek

Jinek reageert op Berghuis: 'De bewoording "om leven en dood" was niet handig'

door Bart Veenstra 37

Bron Jinek

Laatst geüpdatet

Eva Jinek heeft in de uitzending van haar talkshow benadrukt dat de uitzending van afgelopen vrijdag geheel in het teken stond van de-escaleren. De talkshowhost reageert daarbij op de uitlatingen van Steven Berghuis. De middenvelder van Ajax haalde onder meer uit naar een tweet van Jinek, waarin werd aangegeven dat het duel tussen Feyenoord en Ajax er een zou worden om 'leven en dood'.

Berghuis gaf aan dat de ophef rondom zijn persoon richting De Klassieker voor een groot deel door social media werd gecreëerd. 'Of door een cover van het Algemeen Dagblad, of door een Van der Gijp, of door RTL dat via het account van Jinek een tweet de wereld instuurt met de tekst dat de Klassieker er een wordt van leven en dood. Waarom moet je die bewoording nou gebruiken? Denk even een beetje na over wat je zegt', zei Berghuis zondagmiddag na afloop van de wedstrijd tegen Feyenoord (1-1).

Jinek heeft het interview van Berghuis ook gezien en in de uitzending van maandagavond van haar programma reageerde zij op de uitlatingen van de Ajacied. 'Het hele gesprek in de uitzending ging over de-escaleren', zegt Jinek. 'We hadden de burgemeester van Rotterdam (Ahmed Aboutaleb, red.) om te praten over normaal doen. Het was eigenlijk alleen maar daarop gestoeld, omdat we het belachelijk vinden wat überhaupt online tegen hem werd gezegd. Dan vind ik het heel wrang dat hij het zo heeft gevoeld. Dat is natuurlijk nooit de bedoeling geweest. Ik denk niet dat hij de uitzending heeft gezien overigens', aldus de presentatrice.

Daarnaast geeft Jinek aan dat de tweet die twee dagen voorafgaand aan De Klassieker werd verspreid niet 'erg verstandig' was. 'De bewoording "om leven en dood" was niet handig', zegt Jinek.

Reactie Hans Kraay jr.

Hans Kraay jr., de man die Berghuis interviewde na afloop van De Klassieker, snapt wel waarom de Ajax-middenvelder zich uitsprak. 'Je ziet hem met een strop om zijn nek op woensdag. Ik zie op donderdag een doodskist waar hij opgeplakt wordt. Je ziet uitnodigingen dat je afscheid kunt nemen van het leven van Berghuis zondagmiddag tussen 14.30 uur en 16.15 uur in De Kuip. Dus ik, die geen fan is van social media, snap hem wel.'

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.