Spaan ziet Berghuis als 'geboren leider': 'Heeft geen hbo'er als Leenders nodig'

door Cristian de Jong 47

Bron Het Parool

Spaan ziet Berghuis als 'geboren leider': 'Heeft geen hbo'er als Leenders nodig'

door Cristian de Jong 47

Bron Het Parool

Laatst geüpdatet

Henk Spaan zag afgelopen zondag een slecht spelende Steven Berghuis. De Ajacied keerde voor het eerst terug in een volle Kuip en ging als 'een geboren leider' met de situatie om, zo vindt Spaan. Daarnaast is de columnist niet onder de indruk van performance coach Joost Leenders.

'In het veld was het niks met Berghuis', begint Spaan zijn column. 'Hij stuitte op Mats Wieffer, in topvorm en dat was Berghuis niet.' Ajax kwam in Rotterdam niet verder dan een 1-1 gelijkspel en zodoende staan de Amsterdammers zonder zege uit hun laatste zes duels in de Eredivisie.

Spaan heeft respect voor de acties van Berghuis. Na afloop van De Klassieker haalde de middenvelder annex aanvaller hard uit naar de media, die in zijn ogen verkeerd met zijn situatie waren omgegaan. 'Hij nam als persoonlijkheid talloze mensen voor zich in door na afloop van de wedstrijd, als slachtoffer van intimidatie, een verklaring af te leggen die door merg en been ging. We zagen een geboren leider staan die echt geen hbo'er als Joost Leenders nodig heeft om psychisch te overleven.'

Spaan over Leenders

Dat Spaan geen fan is van Leenders, is duidelijk. 'Het schijnt dat Leenders bij Ajax in dienst is als performance coach. Over zichzelf zegt hij dit. "Mijn expertise: direct naar de kern, relativeren, focus op prestatie." Aan dit soort nietszeggende braaktaal herken je de kwakzalver', vervolgt de columnist.

'Relativeren en topsport gaan nooit samen', weet Spaan, die vervolgens verder ingaat op het gesprek dat de selectie had met de performance coach. 'Leenders vroeg aan de kleedkamer wie er ontevreden was over de staf. Men stak massaal de hand op. Wat mij benieuwt, is het bullshit-uurtarief dat Leenders heeft gedeclareerd.'

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.