'Ibrahimovic richtte het vizier op Jari Litmanen, maar daarmee overspeelde hij zijn hand'

door NielsOpdam 102

Bron Het Parool

'Ibrahimovic richtte het vizier op Jari Litmanen, maar daarmee overspeelde hij zijn hand'

door NielsOpdam 102

Bron Het Parool

Laatst geüpdatet

Zlatan Ibrahimovic schold er in zijn tijd bij Ajax op los en tijdens een training richtte hij het vizier ook eens op Jari Litmanen. De Zweedse spits overspeelde daarmee echter zijn hand, zo schrijft Het Parool in een terugblik op de tijd van Ibrahimovic bij Ajax. Zondag maakte de oud-Ajacied bekend te stoppen als voetballer.

De Zweed speelde tussen 2001 en 2004 in Amsterdam en Het Parool blikt aan de hand van vier herinneringen terug op die periode. Het gaat onder meer over het schelden van Ibrahimovic. Tijdens een training gaf Wesley Sonck een verkeerde bal en dat liet de spits hem tierend weten. 'Sonck pikte dat niet: fuck you, Zlatan. Dat pikte Zlatan weer niet: no, fuck you, Sonck.'

Volgens het medium schreeuwde Ibrahimovic harder en was hij een betere speler dan Sonck. 'Ten overstaan van de hele groep keek Sonck na Zlatans reprimande zwijgend naar het gras. Even later richtte Zlatan het vizier op Jari Litmanen, maar daarmee overspeelde hij zijn hand.' De toen 32-jarige middenvelder liet zich niet uitschelden door de tien jaar jongere spits. 'De Fin eindigde zijn tirade met de woorden: "And take some fuckin’ Dutch classes, you don’t understand shit." Zlatan zweeg.'

'Hé, lelijk, riep Beenhakker naar Zlatan, die niet kwam'

In oktober 2003 werd de Ajax-selectie vanwege een sponsorverplichting uitgenodigd in het Van Gogh Museum. Na een schildersessie werd er een groepsfoto gemaakt en Leo Beenhakker, de technisch directeur die de Zweed naar Ajax haalde, riep de spelers bij elkaar. 'Hé, lelijk, riep Beenhakker naar Zlatan, die niet kwam. Zlatan begreep hem niet. "Kom nou, lelijk," zei Beenhakker nog een keer. Zlatan keek Beenhakker vol onbegrip aan. Vervolgens pakte Beenhakker het hoofd van Zlatan liefkozend tussen zijn handen en zei: "It means ugly".', sluit Het Parool af met een andere anekdote uit de tijd van Ibrahimovic bij Ajax.

Ajax speelt voor het eerst sinds de jaren tachtig in een wit uittenue! Bestel nu het nieuwe uitshirt voor het seizoen 2023/24!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.