Ibrahimovic stopt als voetballer; oud-Ajacied in andere functie verder bij AC Milan

door Jesse ter Haar 40

Bron AS

Ibrahimovic stopt als voetballer; oud-Ajacied in andere functie verder bij AC Milan

door Jesse ter Haar 40

Bron AS

Laatst geüpdatet

Zlatan Ibrahimovic heeft zondag bekendgemaakt te stoppen als voetballer. Na de wedstrijd van AC Milan tegen Hellas Verona, waar de Zweed wegens blessureleed niet aan mee kon doen, gingen alle schijnwerpers op de 41-jarige oud-Ajacied. Volgens journalist Willem Haak, zo schrijft hij op Twitter, blijft hij in een andere rol wel verbonden aan de club.

Zodoende komt er een einde aan de loopbaan van Ibrahimovic, die al sinds het jaar 1999 aan de gang was. Sindsdien speelde de Zweed voor achtereenvolgens Malmö FF, Ajax, Juventus, Inter, FC Barcelona, AC Milan, Paris Saint-Germain, Manchester United en LA Galaxy, om uiteindelijk dus af te sluiten bij AC Milan. Hij maakte er een teleurstellend seizoen mee, want Ibrahimovic viel van de ene blessure in de andere. Wel wist hij nog één doelpunt te maken.

Het nieuws over het einde van zijn loopbaan komt als een verrassing, want eerder deze week klonken de berichten nog heel anders. Het werd bekend dat AC Milan afscheid van hem zou gaan nemen als speler, maar het einde van zijn carrière lag nog niet voor de hand. 'Ik ben geen opgever en voetballen doe ik het liefst. Ik heb geen rust als ik dat niet meer kan doen. Ik denk er nog niet over om te stoppen', vertelde hij toen nog.

Loopbaan Ibrahimovic

Zodoende komt er een einde aan een meer dan imposante voetbalcarrière. Zlatan, zoals hij in de volksmond bekendstond, baarde opzien met zijn voetbalkwaliteiten, atletisch vermogen, zijn excentrieke persoonlijkheid en toch vooral zijn doelpunten. De Ajax-fan zal Ibrahimovic vooral herinneren door zijn doelpunt in de laatste thuiswedstrijd van het seizoen 2003/2004. De spits slalomde er tegen NAC Breda lustig op los, om de bal uiteindelijk in het doel te schuiven. Niet veel later trok de superster naar Juventus, waarna een glansrijke carrière volgde.

Ajax speelt voor het eerst sinds de jaren tachtig in een wit uittenue! Bestel nu het nieuwe uitshirt voor het seizoen 2023/24!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.