'Huntelaar en Van der Zee als scouts aanwezig bij WK O20 in Argentinië'

door Gino Haverkamp 35

Bron De Telegraaf

'Huntelaar en Van der Zee als scouts aanwezig bij WK O20 in Argentinië'

door Gino Haverkamp 35

Bron De Telegraaf

Laatst geüpdatet

Klaas-Jan Huntelaar gaat op scoutingstocht in Argentinië, zo meldt Mike Verweij in Kick-Off, een podcast van De Telegraaf. In dat land vindt in mei en juni het Wereldkampioenschap voor spelers onder de 20 jaar plaats en Huntelaar is daarbij aanwezig, samen met scout Hans van der Zee.

'Huntelaar gaat binnenkort met Hans van der Zee naar het WK O20 in Argentinië', opent de Ajax-watcher in de podcast. 'Ze zijn heel druk bezig en op heel veel borden aan het schaken.' Eén ding blijft echter als een donkere, onzekere wolk boven de Johan Cruijff ArenA hangen volgens Verweij en dat is het onbekende lot van John Heitinga. De trainer weet nog niet of hij volgend seizoen voor de groep staat bij Ajax en dat is op het gebied van transfers niet ideaal volgens Verweij. 'Ajax zal eerst moeten bepalen wie de nieuwe trainer is.'

De journalist trekt de vergelijking met Feyenoord, dat zich reed heeft versterkt met Thomas van den Belt (PEC Zwolle) en Ramiz Zerrouki (FC Twente). Van trainer Arne Slot wordt echter gezegd dat hij waarschijnlijk naar Tottenham Hotspur vertrekt. 'Als Slot vertrekt, dan is dat heel gek. Hij heeft een hele grote stem in het halen van die spelers gehaald en gaat dan weg. Je kunt Heitinga nu wel zes of zeven spelers laten halen, maar als hij volgend jaar geen trainer meer is, dan kun je beter even wachten tot de volgende trainer. Anders haal je spelers die de volgende trainer niet ziet zitten. Ik denk dat daar eerst een beslissing over genomen moet worden.'

Toekomst Heitinga na FC Twente-uit bekend

Verweij verwacht overigens niet dat er deze week iets bekend wordt over de toekomst van Heitinga. Hij focust zich met Ajax op de laatste wedstrijd van het seizoen: FC Twente-uit. De Amsterdammers kunnen nog als tweede, derde of vierde eindigen. Plek 2 geeft recht op de Champions League-voorronde, de vierde plek biedt Conference League-voetbal.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.