'Huntelaar zocht contact met Blind over functie ná loopbaan als speler'

door Jesse ter Haar 55

Bron ESPN

'Huntelaar zocht contact met Blind over functie ná loopbaan als speler'

door Jesse ter Haar 55

Bron ESPN

Laatst geüpdatet

Klaas-Jan Huntelaar zou contact hebben gezocht met Daley Blind om te praten over een terugkeer bij Ajax ná zijn actieve carrière als voetballer. Eerder werd het contact gezien als toenadering om de linkspoot tot een terugkeer als speler te verleiden, maar dat lijkt dus anders te zitten.

Tijdens de wedstrijd FC Groningen - Ajax liet ESPN-commentator Mark van Rijswijk zich uit over het contact tussen Huntelaar en de inmiddels oud-speler van de club, Blind. Eerder werd het contact nog ontkend, maar nu blijkt het simpelweg met een andere inzet plaats te hebben gevonden. 'Klaas-Jan Huntelaar heeft wel contact gezocht met Blind over een terugkeer naar Ajax. Niet als speler voor het komende seizoen, maar voor een rol na zijn loopbaan als speler binnen de club', aldus de verslaggever.

Verder zouden de twee in contact zijn geweest om een moment in te plannen waarop Blind afscheid kan nemen van het Ajax-publiek. Wanneer dat moet plaatsvinden, is nog niet bekend. De routinier vertrok afgelopen winter uit Amsterdam, nadat zijn band met toenmalig trainer Alfred Schreuder hem niet voldoende perspectief bood om in het shirt van Ajax actief te blijven. Later in de maand januari vertrok echter ook Schreuder uit Amsterdam.

Reactie Danny Blind

Vorige week vrijdag kwam De Telegraaf met het nieuws over het contact tussen Huntelaar en Blind. Op dat moment leek het nog te gaan om een terugkeer als speler, maar dat lijkt dus anders te liggen. Vader Danny Blind reageerde als volgt op het nieuws over een eventuele terugkeer van zijn zoon bij Ajax: 'Wij waren ook verbaasd. Het zou mooi zijn als het idee er überhaupt zou zijn, maar er is bij ons nul komma nul van bekend. Hij is een Ajacied en hij is ooit teruggekomen van United om het hier af te maken. Dus hij staat er altijd open voor.'

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.