Heitinga trots op Jong Ajax: 'Gingen terug naar het spelen van simpel voetbal'

door Cristian de Jong 2

John Heitinga is zeer te spreken over hoe zijn Jong Ajax zich heeft kunnen herpakken tegen NAC Breda. De beloften wonnen maandagavond met 3-1 van de Brabanders, maar de talenten van Ajax mochten blij zijn dat ze 'maar' met een 0-1 achterstand de kleedkamer ingingen.

'We mogen van geluk spreken dat we maar met 0-1 de rust ingingen', vertelt Heitinga tegenover ESPN. Door een goal van Jort van der Sande kwam NAC na 23 minuten spelen op een 0-1 voorsprong. 'We kregen de druk er niet op. We liepen eigenlijk alleen maar achter de feiten aan. Alle duels waar we inkwamen, verloren we.'

Na rust pakten de mannen van Heitinga het heel anders aan. 'In de tweede helft zijn we teruggegaan naar het spelen van simpel voetbal. Toen zijn we op enthousiasme en de absolute wil gaan spelen.' Heitinga zag zijn ploeg daarom ook na rust groeien. 'Met zo'n intensiteit dwing je je tegenstander in het maken van fouten. Ik ben heel erg trots op de jongens hoe ze zich hebben gepresenteerd.'

Uitblinker Misehouy

Door goals van Kik Pierie, Gabriel Misehouy en Giovanni werd de wedstrijd na rust beslist in het voordeel van de Amsterdammers. Met name Misehouy maakte veel indruk. Dat zag ook zijn trainer. 'Hij is een jongen met veel potentie. De overstap maken van de jeugd naar het betaald voetbal is groot. Maar hij heeft het met name in de tweede helft goed ingevuld', aldus Heitinga.

Denk jij dat Ajax op Anfield wint van Liverpool? Zet in en krijg 5,50 keer je inzet terug!

Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+