Jong Ajax heeft niet genoeg aan doelpunt Rasmussen en speelt gelijk bij TOP Oss

door BadembaBarrie 401

Jong Ajax heeft vrijdagavond gelijkgespeeld op bezoek bij TOP Oss. In het Frans Heesen stadion waren de Amsterdamse beloften de bovenliggende partij, maar wisten ze dat overwicht niet genoeg uit te drukken in kansen. Na een vroege openingstreffer van Christian Rasmussen, trok Jearl Margaritha de stand een kwartier na rust gelijk. Ondanks enkele goede kansen voor Jong Ajax zou het daar uiteindelijk ook bij blijven: 1-1.

Jong Ajax had even tijd nodig om op gang te komen in Oss. De eerste tien minuten waren voor de thuisploeg, die via Toshio Lake zelfs na vijf minuten op voorsprong leken te gaan komen. Van dichtbij schoot de spits echter vol tegen de lat. Mede doordat Oss redelijk hoog druk zette en zelf probeerde te voetballen, had Jong Ajax ook daarna nog moeite met de Brabanders.

Uiteindelijk leidde het eerste doelgevaar van de Amsterdamse beloften ook gelijk de 0-1 in. Nadat doelman Thijs Jansen een voorzet van Amourricho van Axel Dongen nog weg wist te werken, heroverde Jong Ajax gelijk balbezit. Wat volgde was een aanval over vele schijven, waarbij Christian Rasmussen en Kristian Hlynsson uiteindelijk fraai door de Osse verdediging heen combineerden. Eerstgenoemde bleef vervolgens oog in oog met Jansen koel en schoof de bal beheerst in de verre hoek.

De voorsprong betekende ook de kentering in het spelbeeld. Jong Ajax werd steeds dominanter en had van TOP Oss weinig tot niets te vrezen. Via Ar’jany Martha en Rasmussen kregen de bezoekers ook een aantal aardige mogelijkheden om de score verder uit te bouwen, maar de scherpte voor het doel ontbrak.

Jong Ajax creëerde ook significant minder kansen dan in het kwartier daarvoor. Het meest noemenswaardige doelgevaar was een afstandsschot van Youri Regeer, die als nummer tien startte. Het schot ging op het doel af, maar was uiteindelijk vrij eenvoudig te klemmen voor Jansen.

Ook na rust lag het tempo niet bijster hoog. TOP Oss kreeg via Jearl Margaritha na ruim vijftig minuten een aardige mogelijkheid op de gelijkmaker, maar de aanvaller schoot de bal hard over. Aan de overzijde kreeg Rasmussen een goede kans op de 0-2. De Deen werd diep gestuurd en kon met een verdediger in zijn rug schieten met rechts. Hij opteerde echter voor het uitkappen van zijn tegenstander en probeerde de bal terug te leggen op Sontje Hansen, die Van Axel Dongen in de rust had afgelost. De invaller zou de bal echter nooit ontvangen, omdat deze werd onderschept voor hij kon uithalen.

Na ruim een uur wist de thuisploeg de stand gelijk te trekken. Uit een doeltrap kwam de bal via twee tussenstations bij Margaritha, die van rechts naar binnentrok en de bal met zijn linker in de verre hoek achter Tom de Graaff werkte. Het doelpunt leek in die zin een wake-up-call voor Jong Ajax dat het tempo weer omhoog ging en de ploeg weer met meer urgentie begon aan te vallen. Daar volgde echter maar één echt grote kans uit en die was voor Rasmussen. De Deen haalde uit van randje zestien en Jansen leek niet helemaal goed opgesteld te staan. De keeper redde wel, maar kon niet klemmen en zag de bal gevaarlijk door stuiteren richting doel. Uiteindelijk wist hij op tijd weer omhoog te komen om ook de zelfgecreëerde rebound uit het doel te houden.

In de omschakeling bleef ook TOP Oss dreigend, zonder dat het echt noemenswaardige kansen bij elkaar voetbalde. Zodoende was de slotfase niet per se hoogstaand, maar wel spannend. Veel grote kansen werden er niet gecreëerd. Hansen kreeg vijf minuten voor tijd nog een goede kopmogelijkheid en Hlynsson mocht op de linkerpunt van de zestien nog aanleggen voor een vrije trap, die voor niet meer dan wat onrust in de vijandelijke zestien zorgde. Diep in de blessuretijd deed TOP Oss nog een vergeefse penaltyclaim en was invaller Gabriël Misehouy nog het dichtstbij de winnende treffer. Zijn schot van de rand van de zestien kon echter worden geklemd door Jansen, die daarmee de 1-1 eindstand garandeerde.

Opstelling Jong Ajax

De Graaff; Jermoumi, Warmerdam, Pierie, Milovanovic; Fitz-Jim (Misehouy 78'), Regeer, Hlynsson; Martha (Aertssen 72'), Rasmussen, Van Axel Dongen (Hansen 46').

Wissels Jong Ajax

Kremers, Hansen, Aertssen, Misehouy, Vos, Delgado, Kjaer, Giovanni.

Opstelling TOP Oss

Jansen; David (Hilderink 88'), Piqué, Eijma, Abdat (Gündüz 42'); Herik, Sanches (Margaret 46'), Van der Sluijs (Mukeh 46'); Mathieu; Lake (Dekker 77'), Margaritha

Wissels TOP Oss

Beekman, Dekker, Mukeh, Musaba, J. Fitz-Jim, Gündüz, Hilderink, Ladan, Leeflang, Leidsman, Margaret, Van Meurs

Doelpunten

0-1 Christian Rasmussen (11')
1-1 Jearl Margaritha (61')

Bijzonderheden

-

Verwacht jij dat de Ajacieden een 1-3 overwinning boeken? Zet in en ontvang 15,00 keer je inzet!

Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+.

Bestel nu het nieuwe derde Ajax-tenue in de Ajaxshop!