'Heitinga lijkt tevreden en houdt vast aan vertrouwde namen tegen FC Twente'

door Gino Haverkamp 21

'Heitinga lijkt tevreden en houdt vast aan vertrouwde namen tegen FC Twente'

door Gino Haverkamp 21

Laatst geüpdatet

Het Algemeen Dagblad verwacht geen wijzigingen in de basiself van Ajax voor de laatste competitiewedstrijd van het seizoen tegen FC Twente. Wegens de onzekerheid of Steven Berghuis kan meedoen zou Ajax in dat geval met dezelfde elf spelers starten als dat het deed tegen FC Utrecht vorige week (3-1).

Dat houdt in dat Jorrel Hato weer als centrumverdediger het veld betreedt. Het gros van het seizoen deed hij dat als linksback, maar vorige week maakte hij indruk als onderdeel van het centrale duo. Jurriën Timber is naar verwachting zijn kompaan. De twee worden op de flanken vergezeld door Devyne Rensch en Owen Wijndal, terwijl Gerónimo Rulli de doelman van dienst is.

De bezetting van het middenveld vereist nog wel een slag om de arm, maar waarschijnlijk is het Steven Bergwijn die als meest vooruitgeschoven middenvelder gaat spelen in Enschede. Edson Álvarez en Kenneth Taylor zijn zijn collega's in de middelste linie.

Normaliter speelt Bergwijn als vleugelspeler, maar tegen FC Utrecht deed hij dat dus niet. Toen bezetten Mohammed Kudus en Dušan Tadić de flanken. Waarschijnlijk gebeurt dat tegen FC Twente ook. Brian Brobbey is de spits van dienst.

Vermoedelijke opstelling Ajax

Rulli; Rensch, Timber, Hato, Wijndal; Álvarez, Taylor, Bergwijn; Kudus, Tadić; Brobbey.

Denk jij dat Ajax de Eredivisie alsnog eindigt als nummer twee?

Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+!

Ajax speelt voor het eerst sinds de jaren tachtig in een wit uittenue! Bestel nu het nieuwe uitshirt voor het seizoen 2023/24!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.