Hato, Rensch en Taylor opgenomen in selectie Jong Oranje

door Bart Veenstra 15

Bron Ons Oranje, KNVB

Hato, Rensch en Taylor opgenomen in selectie Jong Oranje

door Bart Veenstra 15

Bron Ons Oranje, KNVB

Jorrel Hato, Devyne Rensch en Kenneth Taylor mogen zich opmaken voor interlands met Jong Oranje in de komende interlandperiode. Op de website van Ons Oranje valt te lezen dat het trio van Ajax is opgenomen in de definitieve selectie van Jong Oranje. Eerder behoorden zij al tot de voorlopige selectie.

Jong Oranje hoopt in maart een goed vervolg te geven aan de tot nu toe foutloze EK-kwalificatiereeks. Op donderdag 21 maart wordt er eerst een oefenduel met Noorwegen gespeeld. Deze wedstrijd vindt plaats in het Goffertstadion in Nijmegen. Enkele dagen later, op maandag 25 maart, speelt Jong Oranje een EK-kwalificatiewedstrijd tegen Moldavië. Deze wedstrijd vindt plaats in Moldavië. In totaal moet Jong Oranje nog vier EK-kwalificatiewedstrijden afwerken. In september volgen thuiswedstrijden tegen Noord-Macedonië en Georgië, waarna in oktober een thuisduel met Zweden wacht.

Met Wouter Goes (AZ), Max Bruns (FC Twente), Robin Roefs (N.E.C.) en Ibrahim Cissoko (Toulouse FC) kent de selectie van Jong Oranje overigens vier debutanten. Daarnaast kent de selectie van Jong Oranje ook nog enkele oud-Ajacieden, zoals Dani van den Heuvel, Calvin Raatsie, Neraysho Kasanwirjo, Youri Regeer en Sontje Hansen. Ook Youri Baas, dit seizoen door Ajax verhuurd aan NEC, maakt zich op voor een interlandperiode met Jong Oranje.

EK met Oranje ver weg voor Ajax-trio

Het EK van aankomende zomer in Duitsland met het grote Oranje lijkt op dit moment ver weg voor Hato, Rensch en Taylor. Hato debuteerde eind vorig jaar in het Nederlands elftal, terwijl Rensch al langer geleden zijn debuut mocht maken. Taylor speelde de meeste interlands van het drietal: vier. De middenvelder behoorde zelfs tot de WK-selectie van Oranje tijdens het WK in Qatar, maar in de afgelopen interlandperiodes kon hij niet rekenen op een plek in de hoofdmacht van het Nederlands elftal. Het EK in Duitsland lijkt dan ook ver weg voor deze Ajacieden.

Zie hieronder de selectie van Jong Oranje

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.