Hato enige Ajacied in team van de week: 'Hij heeft de wereld aan zijn voeten'

door Roemer Smid 10

Bron De Telegraaf

Hato enige Ajacied in team van de week: 'Hij heeft de wereld aan zijn voeten'

door Roemer Smid 10

Bron De Telegraaf

Laatst geüpdatet

Na de 1-2 winst uit bij NEC is Jorrel Hato als enige Ajacied benoemd tot het Elftal van de Week in De Telegraaf. De pas zeventienjarige verdediger miste dit seizoen nog geen minuut en is een van de spaarzame lichtpuntjes van Ajax, dat weliswaar weer wedstrijden begint te winnen.

Volgens Sonny Silooy heeft de verdediger de wereld dan ook aan zijn voeten. 'Hato van Ajax staat links achterin. Hij is altijd aanwezig en als jochie van 17 jaar zit hij wat mij betreft elke wedstrijd al bij de beste drie. Met alles. Hij is een voorbeeld voor jonge spelers wat betreft hoe je je moet gedragen op het veld. Gewoon je werk doen. De bal naar de goeie kleur spelen. Hij dúrft ook in te spelen, is snel en kan ook nog goed koppen van nature. Als linkspoot kan de wereld aan zijn voeten liggen, als hij zich niet gek laat maken.'

De jonge Hato wordt pas achttien in maart, maar speelde al 35 wedstrijden in het eerste van Ajax. Daarin was hij goed voor een goal en een assist. In november werd Hato de op vijf na jongste debutant ooit in Oranje .

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.