'Ajax maakt prioriteit van komst ervaren controlerende middenvelder'

door Timo Suur 345

Bron Voetbal International

'Ajax maakt prioriteit van komst ervaren controlerende middenvelder'

door Timo Suur 345

Bron Voetbal International

Laatst geüpdatet

Ajax maakt voor de komende transferperiode prioriteit van de komst van een ervaren controlerende middenvelder, zo schrijft Voetbal International zaterdagochtend. Hiervoor zijn meerdere spelers in beeld, maar concrete namen worden er niet genoemd door het medium. Daarnaast gaat Voetbal International in op de situaties rondom verschillende talenten.

'De zeer onzekere sportieve situatie is precies de reden dat de prioriteiten voor nu worden bijgesteld bij Ajax', zo valt er te lezen. Voor de Amsterdamse club hangt veel af van het behalen van Europees voetbal, want dit heeft gevolgen voor de financiële mogelijkheden van de Amsterdammers. De club wil wel de selectie de komende winter versterken en hierbij heeft de komst van een ervaren controlerende middenvelder prioriteit. Er zijn meerdere opties in beeld, maar namen worden er niet genoemd. 'Ook houdt de club de ogen open voor het zogeheten buitenkansje.'

Ajax is niet alleen bezig met de ontwikkelingen op de transfermarkt, maar de club is ook actief bezig met de contracten van de eigen talenten. Al langere tijd is de clubleiding bezig met de contractverlenging van Jorrel Hato. Ze willen het contract van de verdediger opwaarderen en met meerdere jaren verlengen. 'Hato wordt in maart 2024 achttien jaar en mag vanaf dat moment langer dan voor drie jaar worden vastgelegd.'

Naast Hato is Ajax ook bezig met de contracten van Kristian Hlynsson en Ar'jany Martha. Beide jongelingen hebben onder Ajax-trainer John van 't Schip hun kans gepakt en ze hebben zichzelf razendsnel ontwikkeld. De IJslander heeft nog een contract tot medio 2026, maar zijn situatie wordt nauwlettend in de gaten gehouden door de Amsterdamse club. Martha loopt na dit seizoen uit zijn contract, maar daar wil de clubleiding zo snel mogelijk verandering in brengen.

Situaties van Misehouy, Idumbo Muzambo en Martínez

Het is ook geen geheim dat Ajax heel graag het contract van Gabriël Misehouy wil verlengen. Het contract van het toptalent loopt komende zomer af, maar er is nog altijd geen overeenstemming bereikt. Misehouy heeft een contractaanbieding van Manchester City op zak, maar hij wil graag bij Ajax blijven als hij vanaf volgend seizoen behoort tot de A-selectie van de Amsterdammers. Daarnaast loopt het contract van Stanis Idumbo Muzambo komende zomer af, maar hier zit nog geen schot in de zaak. 'Ajax was eerder bereid om met Muzambo in gesprek te gaan, maar toen hield de speler de boot af. Nu lijkt het even op de lange baan te zijn geschoven', zo valt er te lezen.

Als laatst gaat Voetbal International in op de mogelijke komst van het Venezolaanse talent David Martínez. Zijn komst heeft op dit moment geen prioriteit bij de Amsterdamse club en de kans is hierdoor groot dat hij naar een andere club gaat. 'De huidige situatie betekent dat er voor nu ook geen investeringen voor Jong Ajax gedaan zullen worden. Ajax kijkt eerst naar wat het zelf in huis heeft, voordat het de markt op gaat', besluit het medium.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.