Hato dolblij met oproep voor Oranje: 'Niet verwacht dat ik erbij zou zitten'

door Jesse ter Haar 32

Bron De Telegraaf

Hato dolblij met oproep voor Oranje: 'Niet verwacht dat ik erbij zou zitten'

door Jesse ter Haar 32

Bron De Telegraaf

Laatst geüpdatet

Jorrel Hato is dolblij met zijn oproep voor het Nederlands elftal, zo vertelt hij De Telegraaf. De jonge Ajacied is nog altijd pas zeventien jaar oud, maar bewijst eens te meer dat leeftijd - zeker in de voetbalwereld - slechts een getal is.

Donderdag kwam de linksbenige centrale verdediger nog met Ajax in actie tegen Brighton & Hove Albion. De Amsterdammers gingen met 0-2 onderuit in de Johan Cruijff ArenA, maar daarbij viel Hato niets direct aan te rekenen. Wat het toptalent op donderdag nog niet wist, was dat hij een dag later opgeroepen zou worden voor Oranje. Normaal gesproken komt hij immers uit voor Jong Oranje.

'Ik wist wel dat de bondscoach er zat, maar verwachtte niet dat ik erbij zou zitten', aldus Hato. 'Ik kan me mijn debuut bij Jong Oranje nog goed herinneren en twee maanden later word je al opgeroepen voor het grote Oranje. Dat is gewoon écht mooi. Al sta ik er eigenlijk nooit echt bij stil dat het zo snel gaat.'

Hato bij Ajax

Als vanzelfsprekend heeft Hato de oproep voor Oranje niet enkel aan zijn wedstrijd tegen Brighton & Hove Albion te danken. Waar Ajax dit seizoen verre van stabiel is geweest, geldt voor Hato dat hij een behoorlijke mate van stabiliteit heeft weten aan te tikken. Zelf blijft hij er nuchter onder. 'Ik ben gewoon blij dat ik op deze jonge leeftijd al basisspeler ben. Dat maakt me trots.'

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.