Haller topscorer van Champions League-groepsfase 2021/2022

door Thijs Zwagerman 33

Bron AS

Haller topscorer van Champions League-groepsfase 2021/2022

door Thijs Zwagerman 33

Bron AS

Laatst geüpdatet

Sébastien Haller heeft zich gekroond tot de topscorer van de groepsfase van de Champions League van dit seizoen. In zes groepswedstrijden was de spits van Ajax goed voor maar liefst tien doelpunten. Hiermee houdt Haller onder meer Robert Lewandowksi en Mohamed Salah onder zich.

Lewandowksi kwam woensdagavond niet tot scoren voor Bayern München, dat met 3-0 won van FC Barcelona, en blijft daardoor staan op negen doelpunten. Salah kwam in de groepsfase van de Champions League tot zeven doelpunten voor Liverpool, evenveel als Christopher Nkunku voor RB Leipzig.

Met het fraaie aantal van tien goals troeft Haller deze andere scherpschutters vooralsnog dus af in de Champions League. De spits kan daarnaast de bijzondere statistiek overleggen dat hij in alle groepswedstrijden tot scoren kwam, iets wat tot dusver ooit alleen Cristiano Ronaldo was gelukt.

Verdeling van tien Champions League-doelpunten

Bij de start van dit Champions League-seizoen maakte Haller op bezoek bij Sporting Portugal maar liefst vier doelpunten. Vervolgens scoorde de spits eenmaal in de thuisduels met Besiktas en Borussia Dortmund, waarna hij op bezoek in Duitsland andermaal een keer trefzeker was. Als invaller maakte Haller uit bij Besiktas twee doelpunten en afgelopen dinsdag schoot hij in de Johan Cruijff ArenA tegen Sporting Portugal vanaf de penaltystip zijn tiende Champions League-doelpunt binnen.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.