'Gorter houdt markt in de gaten in zoektocht naar meer speeltijd; gesprekken met Ajax volgen'

door Jesse ter Haar 1078

Bron Twitter

'Gorter houdt markt in de gaten in zoektocht naar meer speeltijd; gesprekken met Ajax volgen'

door Jesse ter Haar 1078

Bron Twitter

Laatst geüpdatet

Jay Gorter zou in de komende weken nog kunnen vertrekken bij Ajax, zo meent Fabrizio Romano op Twitter. De goalie moet het doen met een plek op de bank in Amsterdam en daarom zou de talentvolle Ajacied de opties om tot meer speeltijd te komen in de gaten houden. Of het om een tijdelijk of definitief vertrek zou gaan, is nog niet bekend, maar club en speler gaan deze week met elkaar in gesprek.

In de voorbereiding was Gorter nog steevast de eerste keeper van Ajax, al had dat mede te maken met blessures van Remko Pasveer en Maarten Stekelenburg. Vervolgens kreeg Gorter ook in de strijd om de Johan Cruijff Schaal de kans zich te laten zien, maar die kans pakte hij niet. Tijdens de 3-5 nederlaag tegen PSV ging hij bij meerdere tegengoals niet geheel vrijuit.

Tijdens de volgende wedstrijd, de seizoensopener tegen Fortuna Sittard (2-3 winst), was Gorter zijn plek kwijt. Pasveer, de keeper die vorig seizoen lange tijd de onbetwiste eerste keus van Ajax, keerde terug onder de lat. Ook zondag, toen Ajax in eigen huis met 6-1 van FC Groningen won, speelde Pasveer en moest Gorter het doen met een reservevol. Bovendien heeft Ajax ook Maarten Stekelenburg nog op de bank.

Zodoende vinden er in de komende dagen gesprekken tussen Gorter en Ajax plaats, want de 22-jarige goalie wil meer aan spelen toekomen. Voor nu lijkt hij de opties op de transfermarkt in de gaten te houden. Een (tijdelijke) transfer om elders wél eerste keeper te worden, lijkt daarbij tot de mogelijkheden te behoren.

Schreuder over keeperssituatie Ajax

Voorafgaand aan Fortuna Sittard - Ajax liet ook Alfred Schreuder zich uit over de keeperssituatie in Amsterdam. 'We hebben gisteren met Jay gesproken en hem uitgelegd dat vandaag de keuze op Remko is gevallen. We moeten niet vergeten dat Remko vorig jaar voor zijn blessure basiskeeper was en daarom is de keuze op hem gevallen. Ik denk niet dat ik vandaag een keuze voor een eerste doelman hoef te maken, ik denk niet dat Remko die duidelijkheid nodig heeft', zei hij toen.

Bestel het nieuwe Ajax-uittenue nu in de Ajaxshop!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties