Geelen trots op opleidingstraject oud-Ajacieden: 'Wij kunnen heel erg veel van hen leren'

door Brent Tomassen 73

Bron Ajax TV

Geelen trots op opleidingstraject oud-Ajacieden: 'Wij kunnen heel erg veel van hen leren'

door Brent Tomassen 73

Bron Ajax TV

Laatst geüpdatet

Menno Geelen is erg tevreden over het opleidingstraject dat Ajax sinds afgelopen seizoen draait. De huidig algemeen directeur (ad-interim) van de club haalde als commercieel directeur vier oud-spelers terug naar de Amsterdamse club om ze klaar te stomen voor een functie in de bedrijfstak van Ajax.

In september startte Ajax officieel met het traineeship, waarmee de club oud-Ajacieden Siem de Jong, Ricardo van Rhijn, Daniël de Ridder en Kelly Zeeman de kans bood zich na hun voetballoopbaan te richten op een carrière naast het veld. Het viertal kreeg het afgelopen jaar de kans om mee te draaien op verschillende afdelingen binnen de club.

‘Ik denk dat het heel belangrijk is dat je oud-spelers en Ajacieden in de organisatie hebt omdat sommige dingen aan te leren zijn aan collega’s die hier starten. Maar sommige dingen moet je weten en hebben meegemaakt', zo legt Geelen uit in een special van Ajax TV. 'Wat Siem, Ricardo, Kelly en Daniël hebben meegemaakt, dat hebben wij in de organisatie niet meegemaakt. Dus wij kunnen heel erg veel van hen leren, maar zij hebben misschien een achterstand in werk, omdat ze een voetbalcarrière hebben gehad. Daarom kunnen zij ook weer van ons leren. Ik denk dat het allebei heel waardevol is.’

Bestel het nieuwe Ajax-uitshirt in de Ajaxshop!

Geelen gelooft in wisselwerking

Geelen legt uit dat de ervaring op het veld belangrijk is om mee te nemen in de organisatie. ‘Het is aan de ene kant heel leuk om uit te leggen hoe wij dingen zien en doen, maar wij kunnen ook heel veel leren van hoe Siem dingen ziet. Hij heeft in de kleedkamer gezeten en op het veld gestaan. Dus hij kan ons dingen leren die je niet leert op school of de universiteit, maar die je wel leert in de carrière die Siem en de anderen hebben gehad. Door zo’n wisselwerking kun je van elkaar leren en kan Siem misschien doorgroeien, en anderen ook, naar functies binnen Ajax. Ik geloof er nog steeds in dat het hebben van Ajacieden en oud-voetballers in de top voor de organisatie uiteindelijk het beste is.’

Zaterdag nemen Borussia Dortmund en Real Madrid het tegen elkaar op in de finale van de Champions League! Krijg nu 50 of 100 keer je inzet terug als Real Madrid zegeviert! Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+!

Profiteer van een 50% profitboost bij het maken van een Bet Builder voor de Champions League-finale! Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+!

Meld je hier aan voor de EK-poule van Ajax Showtime en win mooie prijzen!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.