Geelen reikt in Manchester prijzen uit aan start-ups met innovatieve stadionideeën

door Bart Veenstra 31

Bron Ajax Showtime

Geelen reikt in Manchester prijzen uit aan start-ups met innovatieve stadionideeën

door Bart Veenstra 31

Bron Ajax Showtime

Laatst geüpdatet

Commercieel directeur Menno Geelen van Ajax heeft donderdag in Manchester prijzen uitgereikt aan de meest innovatieve start-ups in de sport. Sinds enkele jaren is er een samenwerking tussen de UEFA, Ajax, de KNVB, de Johan Cruijff ArenA en de City Football Group.

Deze samenwerking, waar de KNVB al over schreef, heeft betrekking tot de ontwikkeling van innovaties in bijvoorbeeld het stadionbezoek en op het gebied van duurzaamheid. Medewerkers van Manchester City, Ajax, de UEFA en de KNVB komen voor deze samenwerking bijeen om zaken te bespreken.

Elke twee jaar nodig men start-ups uit waarbij deze start-ups hun innovaties kunnen pitchen. In de afgelopen maanden is dit door bijna honderd start-ups vanuit de hele wereld gedaan. De tien finalisten werden uitgenodigd om in Manchester hun idee te pitchen aan de jury. Het ging hierbij om de projecten 'excellent stadium experience' en 'connect the crowd'.

Commercieel directeur Geelen bepaalde, in samenspraak met andere juryleden, welke start-ups de winnaars werden. De uitreiking van de awards was donderdag in Manchester. Waar verderop in de stad de papieren van trainer Erik ten Hag werden getekend door andere mensen van Ajax, reikte Geelen samen met zijn counterpart van Manchester City een paar kilometer verderop de awards voor de meest innovatieve ideeën uit. Via deze link is daar meer over te lezen.

Testen in Johan Cruijff Arena en in het Etihad Stadium

De belofte van de samenwerking is dat de nieuwe ideeën - nadat de start-ups hun plannen verder hebben uitgewerkt - worden getest in de Johan Cruijff ArenA en in het Etihad Stadium, de thuisbasis van Manchester City. In de stadions zal blijken of deze ideeën ook daadwerkelijk een verbetering zijn voor de supporter.

Bart Veenstra (Twitter: @Bart_Veenstra | e-mail: b.veenstra@ajaxshowtime.com)

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties