Geelen kent opnieuw hoge notering in lijst van meest invloedrijke personen in sponsorbranche

door Bart Veenstra 26

Bron Sponsorreport

Geelen kent opnieuw hoge notering in lijst van meest invloedrijke personen in sponsorbranche

door Bart Veenstra 26

Bron Sponsorreport

Laatst geüpdatet

Menno Geelen kan opnieuw rekenen op een hoge notering in de lijst van meest invloedrijke personen in de Nederlandse sponsorbranche. De commercieel directeur van Ajax is in de lijst van Sponsorreport terug te vinden op plaats vier en houdt onder meer Bob van Oosterhout onder zich. Bovendien kent de top-25 geen commerciële directieleden van Feyenoord en PSV.

Het medium schrijft dat Geelen eind vorig jaar besloot langer bij Ajax te blijven, ondanks verschillende (buitenlandse) aanbiedingen van andere grote clubs. Met de verlenging van ABN Amro als hoofdsponsor van de vrouwen en nieuwe contracten met Unibet en BMW bleef Geelen met Ajax ook in 2022 uiterst succesvol. De club kon in september daarnaast bekendmaken dat de partnershipomzet in het seizoen 2021/2022 naar een recordomzet van 39,2 miljoen euro was gestegen, zo wordt geschreven.

Eerder dit jaar kalenderjaar vertrok directeur voetbalzaken Marc Overmars nadat hij zich schuldig had gemaakt aan grensoverschrijdend gedrag. Bepaalde sponsoren lieten toen desgevraagd aan de media weten te twijfelen of zij verder wilden met Ajax. Uiteindelijk slaagde Geelen erin alle sponsoren binnenboord te houden, bepaalde sponsoren te laten verlengen en ook nieuwe sponsoren binnen te halen.

Eerste plaats voor minister Weerwind

De eerste plaats dit kalenderjaar is voor Franc Weerwind, de Minister van Rechtsbescherming. Volgens Sponsorreport heeft waarschijnlijk niet eerder iemand zo'n directe invloed gehad op sponsoring als de Minister voor Rechtsbescherming. 'Met zijn besluit om met ingang van januari 2024 voor alle online kansspelliefhebbers alle programma- en evenementen uit sponsoring en per 1 januari 2025 alle sponsoring van sport te verbieden, haalt hij met één beslissing een streep door een markt van enkele tientallen miljoenen euro's sponsorgeld', wordt geschreven.

De top-drie wordt verder gevormd door Arno de Jong van de Nederlandse Loterij en Chris Woerts van CWO Consultancy. Op plek vijf staat Bob Oosterhout, die dit jaar zijn sportmarketingbureau Trible Double verkocht. Oosterhout zag zijn basketbalclub Heroes Den Bosch Europa ingaan, wat sponsors aantrekt. De zesde plaats is voor Richard Plugge van Team Jumbo-Visma.

Check hier de beste voetbal wedtips voor vrijdag 30 december!

Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.