Geelen op twee na meest invloedrijke persoon in Nederlandse sponsorbranche

door Bart Veenstra 8

Bron Sponsor Report

Geelen op twee na meest invloedrijke persoon in Nederlandse sponsorbranche

door Bart Veenstra 8

Bron Sponsor Report

Laatst geüpdatet

Menno Geelen is door Sponsorreport uitgeroepen tot de op twee na meest invloedrijke persoon in de Nederlandse sponsorbranche. De commercieel directeur van Ajax moest Arno de Jong, CMO bij Nederlandse Loterij, en Bob van Oosterhout, oprichter en voormalig directeur van Triple Double, voor zich laten gaan.

Wel is Geelen uit de voetbalwereld de meest invloedrijke persoon in de sponsorbranche. Sponsorreport is dan ook lovend over de commercieel directeur van Ajax. 'Ajax blijft, ondanks dat corona ook voor de club grote impact heeft, een sponsormagneet', wordt er geschreven.

'Geelen is verantwoordelijk voor de succesvolle commerciële strategie van de club. Geelen liet onlangs weten nog een aantal jaren bij Ajax te blijven, hoewel er grote belangstelling van buitenlande clubs was', schrijft het medium verder over de commercieel directeur van de Amsterdammers.

Verlenging met Ziggo en meerdere nieuwe partnerships

Sponsorreport zag dat het contract met hoofdsponsor Ziggo opnieuw werd verlengd, terwijl Geelen ook nieuwe partnerships aanging met onder meer Acronis, Replay, Knaken en flitsbezorger Flink.

Bovendien krijgt Geelen lof voor het feit dat hij ondanks zijn drukke baan als commercieel directeur toch de verantwoordelijkheid heeft genomen om voorzitter te worden van de hoofdjury van de SponsorRingen. 'Dat verdient waardering.'

Uit de voetballerij staat alleen Jean-Paul Decossaux, directielid van KNVB Betaald Voetbal, in de top-25 van Sponsorreport, terwijl directieleden van clubs als PSV en Feyenoord niet in de lijst zijn opgenomen.

Geelen tot 2026 bij Ajax

Geelen verlengde onlangs zijn contract bij Ajax tot en met 30 juni 2026. De commercieel directeur is daar dan ook blij mee. 'Ik heb het hier erg naar mijn zin en we hebben de afgelopen jaren mooie dingen bereikt', zei Geelen na zijn contractverlenging. 'Dit is een dynamische wereld waarin ik genoeg kansen zie om ook de komende jaren met mijn collega’s en samen met onze commerciële partners een bijdrage te leveren aan de groei van de club. Dus ik ben blij met deze verlenging.'

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties