Fosu-Mensah: 'Zou mooi zijn om ooit voor Ajax in de ArenA te spelen'

door Roemer Smid 112

Bron ESPN

Fosu-Mensah: 'Zou mooi zijn om ooit voor Ajax in de ArenA te spelen'

door Roemer Smid 112

Bron ESPN

Laatst geüpdatet

Het lijkt Timothy Fosu-Mensah mooi om in het Ajax-shirt in de Johan Cruijff ArenA te spelen, zo vertelt hij in In de podcast Fresia & Milan Parkeren de Bus van ESPN. De verdediger, die vanwege een knieblessure ruim negen maanden aan de kant stond, is de Amsterdamse club nooit vergeten.

Fosu-Mensah verkaste in 2014 naar Manchester United en speelde nooit een wedstrijd in het eerste van Ajax. Ondanks dat koestert de verdediger nog altijd warme gevoelens voor de Amsterdamse club. 'Ajax heeft altijd een speciaal plekje in mijn hart. Als jonge jongen ben ik bij Ajax gekomen toen ik acht jaar oud was. Ik ben ballenjongen geweest. Dus je hebt dat allemaal al meegemaakt.'

Het lijkt Fosu-Mensah dan ook mooi om ooit terug te keren bij zijn jeugdliefde. 'Je hebt de ArenA van zo dichtbij gezien. Dus ik denk dat het een mooi iets zou zijn om ooit in de ArenA te spelen als speler van Ajax. Dat is wel iets moois.' De verdediger speelde vanaf 2006 tot 2014 in de jeugd bij de Amsterdammers. Een periode waarin hij een duidelijk doel had: spelen in de ArenA. 'Dat heb je vroeger als droom gehad. Als je bij mij thuiskomt in Nederland dan zie je ook gewoon foto’s van mij met Luis Suárez of Urby Emanuelson. Als jonge jongen. Dat zijn dingen. Dat valt niet echt uit te leggen.' Of het nog steeds een droom is voor de verdediger? 'Dat is wel iets wat ik leuk zou vinden.'

Het vele blessureleed van Fosu-Mensah

De drievoudig international speelt sinds januari 2021 voor Bayer Leverkusen. In drie jaar tijd kwam Fosu-Mensah tot slechts dertig wedstrijden voor de Duitse club. Een schaars aantal en dat heeft alles te maken met de vele blessures van de onfortuinlijke verdediger. Ook nu stond Fosu-Mensah lang langs de kant met een knieblessure. De verdediger is inmiddels weer fit en zat bij de laatste twee duels van Leverkusen op de bank.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.