Fosu-Mensah wederom gelinkt aan Ajax: 'Driemaal zou scheepsrecht kunnen zijn'

door Bart Veenstra 289

Bron Ajax Showtime

Fosu-Mensah wederom gelinkt aan Ajax: 'Driemaal zou scheepsrecht kunnen zijn'

door Bart Veenstra 289

Bron Ajax Showtime

Laatst geüpdatet

Timothy Fosu-Mensah moet mogelijk vertrekken bij Bayer Leverkusen en zodoende wordt hij op de achtergrond andermaal aan een terugkeer naar Ajax gelinkt. De verdediger, die centraal en als rechtsback uit de voeten kan, was eerder jeugdspeler bij de Amsterdamse club en was in het verleden al twee keer dicht bij een terugkeer bij Ajax. Tot op heden heeft Ajax zich overigens nog niet gemeld voor Fosu-Mensah.

Dat Fosu-Mensah zou moeten vertrekken bij Bayer Leverkusen is overigens niet gecommuniceerd door de club zelf, waardoor het vooralsnog verhalen uit de media zijn. Wel is het zo dat een transfer van Fosu-Mensah in de afgelopen winter naar een Franse topclub werd tegengehouden. Zodoende valt het te bezien waar de toekomst van Fosu-Mensah ligt en wat er deze transferperiode gaat gebeuren.

De omgeving van Fosu-Mensah krijgt vanwege zijn mogelijke vertrek bij Bayer Leverkusen veel vragen over de toekomst van de verdediger. Gezien het feit dat Ajax op zoek is naar een nieuwe centrale verdediger is dat ook niet meer dan logisch dat men de verdediger weer linkt aan Ajax. Directeur Sven Mislintat gaf donderdag nog aan dat hij elke positie dubbel bezet wil hebben en dat hij allereerst op zoek gaat naar een nieuwe rechter centrale verdediger achter Jurriën Timber. Bovendien is er de kans dat Timber deze zomer vertrekt, waardoor een nieuwe speler op die positie meer dan gewenst is.

Ajax heeft zich (nog) niet officieel gemeld voor Fosu-Mensah

Fosu-Mensah was in het verleden al twee keer dicht bij een terugkeer naar Ajax. De laatste keer kwam Ajax - destijds nog onder leiding van directeur voetbalzaken Marc Overmars - net te laat. De club meldde zich destijds namelijk op de dag dat Fosu-Mensah bij Leverkusen ging tekenen. 'Driemaal zou nu scheepsrecht kunnen zijn. Ajax blijft voor hem logischerwijs speciaal, al moet ik bekennen dat ze zich deze window nog niet officieel hebben gemeld. Een ander avontuur, bijvoorbeeld in het buitenland, valt gezien alle geïnteresseerde clubs niet uit te sluiten', aldus zijn familielid.

Na zijn vertrek uit de jeugdopleiding van Ajax speelde Fosu-Mensah jarenlang bij Manchester United. De Engelse topclub verhuurde hem verder aan Crystal Palace en Fulham. In de zomer van 2020 maakte hij de overstap naar Bayer Leverkusen. In het verleden kende Fosu-Mensah twee zware knieblessures, maar in het afgelopen seizoen wist hij blessurevrij te blijven. Fosu-Mensah speelde in het verleden drie interlands voor het Nederlands elftal.

Bart Veenstra (Twitter: @Bart_Veenstra | e-mail: b.veenstra@ajaxshowtime.com)

Ajax speelt voor het eerst sinds de jaren tachtig in een wit uittenue! Bestel nu het nieuwe uitshirt voor het seizoen 2023/24!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.