'FC Twente onderzoekt mogelijkheden om Salah-Eddine langer te behouden'

door Timo Suur 174

Bron Tubantia

'FC Twente onderzoekt mogelijkheden om Salah-Eddine langer te behouden'

door Timo Suur 174

Bron Tubantia

Laatst geüpdatet

Anass Salah-Eddine weet nog niet waar zijn toekomst ligt. Hij wordt op dit moment door Ajax verhuurd aan FC Twente, maar de Tukkers onderzoeken de optie om hem definitief over te nemen, zo meldt Tubantia. Er is geen sprake van een optie tot koop in de huurdeal.

Jan Streuer, technisch directeur van FC Twente, laat weten dat de club de mogelijkheden onderzoekt om Salah-Eddine langer in Enschede te houden. Het liefst willen de Tukkers de multifunctionele linkspoot definitief overnemen van Ajax, maar daarvoor moet een transfersom op tafel komen. Ajax heeft nog geen standpunt ingenomen met betrekking tot de toekomst van Salah-Eddine.

'FC Twente is natuurlijk een hele mooie club', zo zegt Salah-Eddine zelf over zijn huidige club. 'We hebben een leuke groep, de mensen zijn top en het voetbal is top. De sfeer in het stadion is geweldig.' Na de gewonnen wedstrijd tegen AZ (2-1) wilde Salah-Eddine niks kwijt over zijn toekomst bij FC Twente. Hij heeft nog een contract tot medio 2025 bij Ajax. 'Na het seizoen ga ik kijken wat het beste is. Ik ga nu niet roepen dat ik hier blijf, of terugga naar Ajax. Ik moet inderdaad veel spelen en me elke week laten zien', zo zegt hij. Salah-Eddine wil niet antwoorden op de vraag of Ajax al van zich heeft laten horen. 'Dat houd ik voor mezelf.'

Salah-Eddine is op meerdere posities inzetbaar

Salah-Eddine wil zichzelf nog niet aan een vaste positie vastleggen. Hij kwam binnen bij FC Twente als back-up voor linksback, maar hij heeft ook al als rechtsback, middenvelder en zelfs een keer als linksbuiten gespeeld. 'Ik richt me op de plek waar ik speel en waar ik uiteindelijk het verst kan komen. Is dat als linksback, dan ga ik daar voor. Is dat als middenvelder, dan focus ik me daar op,' zo zegt de multifunctionele linkspoot. 'Ik vind het wel fijn dat je als middenvelder de ruimtes kunt indribbelen.'

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.