Salah-Eddine: 'Na dit seizoen moeten we maar eens kijken wat het beste is voor mij'

door Cristian de Jong 60

Bron TC Tubantia

Salah-Eddine: 'Na dit seizoen moeten we maar eens kijken wat het beste is voor mij'

door Cristian de Jong 60

Bron TC Tubantia

Laatst geüpdatet

Anass Salah-Eddine weet wat hem te doen staat in de tweede seizoenshelft van de Eredivisie. De 20-jarige verdediger speelt momenteel op huurbasis voor FC Twente, waar hij op het hoogste niveau in Nederland kan spelen. Tegenover TC Tubantia vertelt de Ajacied onder meer over zijn toekomstplannen.

Voordat Salah-Eddine terechtkwam in de jeugdopleiding van Ajax, speelde de verdediger bij AZ. 'Ik ben blij dat ik eerst die keus heb gemaakt', geeft hij aan. Salah-Eddine maakte vervolgens in 2018 de overstap naar Ajax, waar hij nog een contract tot de zomer van 2025 heeft. 'Dat is toch een teken dat Ajax wat in me ziet.'

In Enschede moet Salah-Eddine dit seizoen geduldig wachten op zijn kansen. Met Gijs Smal als concurrent komt de Ajacied nog niet veel aan spelen toe. Toch heeft hij geen spijt van zijn keuze voor FC Twente. 'Ik vond wel dat ik dit seizoen op eredivisieniveau moest spelen en als dat kan bij een prachtige club als FC Twente, dan is dat alleen maar mooi.' Wat er voor Salah-Eddine na zijn huurperiode te wachten staat, is nog niet duidelijk. 'Na dit seizoen moeten we maar eens kijken wat het beste is voor mij', vertelt de linksback.

Basisplaats lonkt voor Salah-Eddine

Salah-Eddine ziet dat hij kans maakt om na de winterstop in de basis te staan in het elftal van trainer Ron Jans, al speelt hij dan naar alle waarschijnlijkheid niet op zijn favoriete positie. Dit heeft alles te maken met de blessure van rechtsback Joshua Brenet. 'Ik kan me altijd goed aanpassen aan verschillende posities en ik heb in het verleden ook op meerdere posities altijd gespeeld. Je moet altijd proberen gebruik te maken van je voordelen. En dat is in deze rol naar binnen dribbelen met mijn linker', aldus Salah-Eddine.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.