Ajax bevestigt contractverlenging en verhuur van Salah-Eddine

door Bart Veenstra 53

Bron Ajax.nl

Ajax bevestigt contractverlenging en verhuur van Salah-Eddine

door Bart Veenstra 53

Bron Ajax.nl

Laatst geüpdatet

Ajax heeft maandagmiddag via de officiële kanalen bevestigd dat het contract van Anass Salah-Eddine is verlengd tot de zomer van 2025. Het oude contract van de linksback liep tot en met 30 juni 2023. Daarnaast laat Ajax weten dat Salah-Eddine het komende seizoen op huurbasis bij FC Twente speelt.

Het nieuws over Salah-Eddine zat er al enkele dagen aan te komen. Afgelopen vrijdag werd al bekend dat de linksback zijn contract in Amsterdam ging verlengen en dat hij komend seizoen op huurbasis voor FC Twente speelt. Bij de club uit Enschede had men Salah-Eddine het liefst gehuurd met een optie tot koop, maar daar werkte Ajax niet aan mee.

Salah-Eddine speelt sinds de zomer van 2018 voor Ajax. Destijds kwam hij over van AZ. In het afgelopen seizoen speelde hij zijn wedstrijden vooral bij Jong Ajax. De linksback maakte in het laatste duel van het vorige seizoen zijn officiële debuut voor Ajax. Dit deed hij in het uitduel met Vitesse (2-2).

Salah-Eddine blij met kans bij FC Twente

Op de website van FC Twente reageert Salah-Eddine op zijn huurtransfer naar de club uit Enschede. 'Na goede gesprekken met Ron Jans en Jan Streuer heb ik een fijn gevoel overgehouden aan deze club, met een duidelijke visie en een mooi plan om mij te kunnen ontwikkelen. Mijn ambitie is om mezelf te laten zien op het hoogste niveau en om zoveel mogelijk te spelen.’

Ook Jan Streuer, technisch directeur bij FC Twente, reageert op de huurtransfer. 'Anass is een zeer talentvolle speler. Hij staat aan het begin van zijn carrière en wil zich heel graag bewijzen. Hij is een typische Ajax-speler: technisch vaardig, snel en creatief. Wij denken dat hij heel goed past bij het voetbal dat FC Twente wil spelen.’

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties