'FC Kopenhagen wil Daramy behouden voor volgend seizoen'

door Jesse ter Haar 114

Bron Tipsbladet

'FC Kopenhagen wil Daramy behouden voor volgend seizoen'

door Jesse ter Haar 114

Bron Tipsbladet

Laatst geüpdatet

FC Kopenhagen wil Mohamed Daramy dolgraag ook volgend seizoen bij de club verwelkomen, zo weet Tipsbladet. In principe speelde de Ajax-huurling onlangs zijn laatste duel in het shirt van de topclub uit Denemarken, maar daar legt men zich niet zomaar bij neer.

De redactie van Tipsbladet weet het zeker: FC Kopenhagen wil Daramy graag langer aan de club verbinden. Het is gezien zijn contract bij Ajax echter nog maar afwachten op welke manier dat mogelijk is voor de Denen. Daramy staat immers tot medio 2026 onder contract bij de recordkampioen van Nederland. Toch heeft FC Kopenhagen na het laatste duel nog geen definitief afscheid genomen van de aanvaller. Sportief directeur Peter Christiansen zou meerdere malen hebben aangegeven Daramy - die zelf de strijd aan wil gaan bij Ajax - te willen behouden.

Een transfer met een terugkoopoptie voor Ajax wordt als optie geschetst in Denemarken. In dat geval heerst het gevoel dat de Amsterdammers hem voor geen bedrag van een kleine vijf tot een ruime zes miljoen euro willen laten gaan. Daarbij wordt er wel vanuit gegaan dat Daramy wordt gezien als een speler die niet meer in de plannen van de club voor zal komen in het nieuwe seizoen. In dat geval zou Ajax bereid moeten zijn een verlies te nemen, want Daramy werd in 2021 nog voor zo'n twaalf miljoen euro gekocht door de club.

Daramy en de nieuwe Ajax-leiding

Mads Junker, in het verleden actief in de Eredivisie en vandaag de dag een bekend gezicht op de Deense televisie, weet zo net nog niet of FC Kopenhagen erin kan slagen om Daramy over te nemen van Ajax. 'Het kan alle kanten op gaan met de nieuwe mensen bij Ajax. Ze hebben een verschrikkelijk seizoen beleefd, getuige ook de nieuwe start met Sven Mislintat. Het zou ervoor kunnen zorgen dat Mohamed Daramy als Deens international een nieuwe kans krijgt.'

'Het zou echter ook kunnen dat ze hun verlies nemen en hem laten gaan voor wat ze nog kunnen krijgen', vervolgt de oud-spits van onder meer Roda JC uit Kerkrade. 'Het is goed mogelijk dat Mislintat nieuwe spelers naar de club zal halen. Spelers uit Duitsland bijvoorbeeld, of spelers vanuit Jong Ajax.'

Ajax speelt voor het eerst sinds de jaren tachtig in een wit uittenue! Bestel nu het nieuwe uitshirt voor het seizoen 2023/24!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.