Daramy wil slagen bij Ajax: 'Gevecht met Tadić en Bergwijn weer aangaan'

door Bart Veenstra 162

Bron Bold

Daramy wil slagen bij Ajax: 'Gevecht met Tadić en Bergwijn weer aangaan'

door Bart Veenstra 162

Bron Bold

Laatst geüpdatet

Mohamed Daramy hoopt volgend seizoen voor zijn kansen bij Ajax te kunnen gaan. De Deen speelt dit seizoen op huurbasis bij FC Kopenhagen en die club zou hem graag willen behouden. Zelf hoopt de aanvaller basisspeler te worden bij Ajax.

In de zomer van 2021 kwam Daramy voor twaalf miljoen euro over van FC Kopenhagen. In zijn eerste seizoen bij de Amsterdamse club kwam de buitenspeler amper aan spelen toe en in de voorbereiding op het huidige seizoen werd al snel duidelijk dat Daramy - mede door de komst van Steven Bergwijn - weinig uitzicht had op een basisplaats. Een verhuurperiode aan FC Kopenhagen bood hem dan ook uitkomst met het oog op meer speeltijd.

Namens FC Kopenhagen spraken directeur Peter Christiansen en medespeler Christian Sørensen al de hoop uit voor een langer verblijf van Daramy in de Deense hoofdstad. De hoofdrolspeler in het verhaal heeft echter andere plannen, zo vertelt hij tegenover Bold. 'Ze kunnen pushen zoveel ze willen', lacht hij. 'Ik geniet van mijn tijd bij FC Kopenhagen en daarna keer ik terug, zoals gepland. Ik moet gaan vechten voor mijn plek en de trainer laten zien dat ze me kunnen vertrouwen. Ik moet het gevecht met Dusan Tadic en Steven Bergwijn weer aangaan.'

Daramy flink op dreef bij FC Kopenhagen

Bij FC Kopenhagen heeft Daramy de smaak inmiddels flink te pakken. In de laatste twee maanden wist de verhuurde Ajacied liefst zes keer te scoren. 'Ik voel me goed. Ik ben sterk met doelpunten en assists. Ik moet gewoon de vorm vasthouden die ik hier in het begin heb laten zien. Ik weet dat ik steeds gevaarlijker kan worden en dat tegenstanders respect hebben', aldus de man in vorm.

Daramy speelde dit seizoen 32 competitiewedstrijden voor FC Kopenhagen. Daarin was hij goed voor negen doelpunten en zes assists. Bij Ajax heeft de Deense aanvaller een contract tot de zomer van 2026.

Denk jij dat Ajax wint op bezoek bij PSV?

Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.