'Emanuelson keert als assistent-trainer bij Jong Ajax terug in Amsterdam'

door Gino Haverkamp 128

'Emanuelson keert als assistent-trainer bij Jong Ajax terug in Amsterdam'

door Gino Haverkamp 128

Laatst geüpdatet

Urby Emanuelson keert terug bij Ajax. Hij wordt assistent van Dave Vos bij Jong Ajax, zo maakt Voetbal International bekend. De oud-profvoetballer komt over van FC Utrecht, waar hij zijn profloopbaan eerder afsloot.

Emanuelson was sinds de zomer van 2022 assistent bij zowel het eerste elftal van FC Utrecht als ook het beloftenelftal. Bij Ajax wordt hij enkel de rechterhand van Vos bij Jong Ajax, dat uitkomt in de Keuken Kampioen Divisie. In mei 2022 zei al niet uit te sluiten ooit terug te keren bij Ajax.

Hoe lang Emanuelson zich bindt aan zijn nieuwe functie, is nog niet bekend. Vos nam in februari de baan van John Heitinga over bij Jong Ajax, daar Heitinga werd doorgeschoven naar het eerste elftal. Vos zou in eerste instantie enkel het seizoen afmaken, maar vorige maand werd bekend dat hij permanent trainer van Jong Ajax zou worden.

Emanuelson keert terug op oude nest

Emanuelson sloot in 2022 zijn profloopbaan af bij FC Utrecht, al ging hij daarna door als amateur bij de Ajax Amateurs. Tussen 2004 en 2011 kwam Emanuelson tot 255 wedstrijden in het eerste elftal van de Amsterdammers, alvorens hij halverwege het seizoen 2010/11 naar AC Milan vertrok.

Ajax heeft zijn nieuwe thuisshirt gepresenteerd. Bestel hier het nieuwe thuisshirt voor het seizoen 2023/24!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.