Emanuelson over transfer Timber: 'Als je een minder seizoen hebt gehad bij Ajax...'

door Bram Bark 33

Bron VoetbalPrimeur

Emanuelson over transfer Timber: 'Als je een minder seizoen hebt gehad bij Ajax...'

door Bram Bark 33

Bron VoetbalPrimeur

Laatst geüpdatet

Urby Emanuelson adviseert Jurriën Timber om bij een vertrek bij Ajax voor Arsenal te kiezen. De oud-Ajacied ziet dat de club uit Londen goed met jonge spelers omgaat en zodoende ziet hij een transfer naar Arsenal als een logische vervolgstap in de carrière van Timber, zo laat hij blijken in #DoneDeal van VoetbalPrimeur.

Emanuelson geeft aan niet raar op te kijken van de interesse die er is in Timber. 'Timber heeft een paar goede jaren gehad. Misschien afgelopen seizoen iets minder, maar hij is in mijn ogen een heel groot talent', aldus de ex-international. Emanuelson speelde tussen 2005 en 2011 voor Ajax alvorens hij de overstap maakte naar AC Milan. De oud-speler van verder onder meer AS Roma en Fulham is ervan overtuigd dat de centrumverdediger een goed doordachte keuze gaat maken en dat de familie Timber hem daarbij zal ondersteunen. 'Ik weet dat de familie Timber heel goed is in het plannen van de carrières van de gebroeders', doelt hij op Jurriën en broer Quinten Timber.

Ondanks dat Emanuelson de interesse in Timber begrijpelijk vindt, twijfelt hij aan de timing van de eventuele transfer. 'Ik denk aan de ene kant dat Jur klaar is voor de stap. Aan de andere kant: als je een minder seizoen hebt gehad bij Ajax... Ik vind het moeilijk om hem te adviseren', geeft Emanuelson toe. Adviseren over de keuze tussen Arsenal en Bayern München kan hij Timber wel: 'Ik zou voor Arsenal kiezen. Waarom? Ze gaan daar heel goed met jonge spelers om. Als je ziet hoe ze omgaan met Martinelli, Odegaard, Saka... Dat zijn allemaal jongens die fouten mogen maken en tegelijk belangrijk worden gemaakt.'

Vertrouwen belangrijkst

'Een stukje vertrouwen. Daar zou mijn voorkeur liggen', aldus de linkspoot, die stelt dat Timber 'de potentie heeft om absolute top te worden'. 'Daarom zou Arsenal een goede stap zijn. Arsenal is groeiende, daar zullen ze op voortborduren', besluit Emanuelson.

Ajax speelt voor het eerst sinds de jaren tachtig in een wit uittenue! Bestel nu het nieuwe uitshirt voor het seizoen 2023/24!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.