Emanuelson geniet van grote namen bij Jong Ajax: 'Dat zijn dingen die goud zijn'

door Robin Ridder 6

Bron Ajax

Emanuelson geniet van grote namen bij Jong Ajax: 'Dat zijn dingen die goud zijn'

door Robin Ridder 6

Bron Ajax

Laatst geüpdatet

Urby Emanuelson geniet van de grote namen die soms aansluiten bij Jong Ajax. Dat vertelt de Ajacied op het YouTube-kanaal van Ajax. Emanuelson is op dit moment assistent van Dave Vos bij Jong Ajax. De oud-verdediger van Ajax geniet met volle teugen van het werken met de jeugd.

Indien er blessuregevallen zijn bij het eerste elftal van Ajax moeten er wel eens spelers meetrainen met de Jong-ploeg. Emanuelson zegt dat het van grote waarde is dat er spelers uit de hoofdmacht meetrainen. 'Branco (van den Boomen, red.), Berghuis, Henderson en Rulli hebben we een aantal keer op de trainingen gehad.'

'Dat zijn jongens die zich op een bepaalde manier voorbereiden op wedstrijden en trainingen. De kwaliteit en intensiteit die ze erin stoppen: dat is voor onze spelers een prachtig leermoment, om te zien met welk tempo Berghuis traint als hij een keer meedoet vanuit een blessure', aldus Emanuelson.

Henderson maakt met name veel indruk op de oud-Ajax speler. Volgens Emanuelson is het vooral de verbale communicatie waarin Henderson zich onderscheidt. 'Hij doet in zijn coaching al zo veel dingen anders dan onze jongens gewend zijn. Dat zijn dingen die goud zijn. We zeggen een hoop tegen die jongens en proberen ze te stimuleren, maar het is natuurlijk mooi om zo'n iemand op de training te hebben, waardoor ze het zelf kunnen ervaren.'

Emanuelson positief over Vos

Afgelopen maand gaf Emanuelson al aan positief te zijn over Vos. De coach van Jong Ajax heeft volgens Emanuelson de potentie om trainer van Ajax 1 te worden. 'Als je hem een ploeg geeft met kwaliteit, dan kan hij een ploeg laten swingen. Zijn kracht ligt in de oefenstof. Met de juiste oefenvormen laat hij de spelers kennis maken met de speelwijze. Dat is een van zijn grootste krachten', geeft Emanuelson aan.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.