Emanuelson nieuwste ambassadeur Ajax Foundation: 'Voel me vereerd'

door Bart Veenstra 5

Bron Ajax.nl

Emanuelson nieuwste ambassadeur Ajax Foundation: 'Voel me vereerd'

door Bart Veenstra 5

Bron Ajax.nl

Laatst geüpdatet

Urby Emanuelson mag zich het nieuwste gezicht als ambassadeur van de Ajax Foundation noemen. Dat valt maandagochtend te lezen op Ajax.nl. De voormalig linksback van Ajax groeide op in de Bijlmer en doorliep de jeugdopleiding van de Amsterdamse club.

'Wat Emanuelson verbindt met de Ajax Foundation is niet alleen zijn voetbalachtergrond, maar ook zijn band met de Bijlmer. Als kind van de buurt is hij er nog elke dag te vinden', schrijft Ajax over Emanuelson, die een rijke voetbalcarrière achter de rug heeft. Na Ajax voetbalde Emanuelson voor AC Milan, Fulham, AS Roma, Atalanta Bergamo, Hellas Verona, Sheffield Wednesday en FC Utrecht.

Bij laatstgenoemde club sloot hij in 2022 zijn professionele voetbalcarrière af. Sinds de zomer van 2023 is Emanuelson weer te vinden bij Ajax. Hij is namelijk assistent-trainer bij Jong Ajax. 'De Amsterdamse betrokkenheid maakt Emanuelson tot een uitstekende vertegenwoordiger voor de Ajax Foundation, waar hij nu samen met Loïs Schenkel de rol van ambassadeur vervult naast de seizoenambassadeurs Nadine Noordam en Devyne Rensch', schrijft Ajax. Emanuelson volgt in deze rol John Heitinga - die nu werkzaam is als assistent-coach bij West Ham United - op.

Emanuelson voelt zich vereerd met rol als ambassadeur voor Ajax Foundation

'Ik voel me vereerd dat de Ajax Foundation mij heeft gevraagd om ambassadeur te worden', zegt Emanuelson er zelf over in een reactie. 'Zowel binnen als buiten het voetbal heb ik mij altijd geprobeerd in te zetten voor gelijke kansen voor iedereen. Ik ben in Amsterdam geboren en getogen in de Bijlmer. Vroeger droomde ik van de stap richting de ArenA en verder. Ik kijk ernaar uit mijn ervaring te gebruiken om anderen verder te helpen met hun dromen en talenten.'

Bij Jong Ajax geldt Emanuelson als mentor, zo legde hij vorige week nog uit. 'Tristan Gooijer, Ar'Jany Martha, Raphaël Sarfo en Oualid Agougil. Eigenlijk ben ik met alle verdedigers en verdedigende middenvelders bezig', aldus Emanuelson, die het voetballen zelf niet zozeer mist. 'Ik doe nog wel regelmatig mee met de jongens. Dat gaat ook goed en het is leuk. De meeste jongens hebben mij niet van dichtbij meegemaakt. Dus we hebben leuke dolletjes.'

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.