Driessen: 'Off the record heeft Kroes gezegd dat hij graag wil wachten op Ten Hag'

door Jari Perridon 160

Bron Vandaag Inside

Driessen: 'Off the record heeft Kroes gezegd dat hij graag wil wachten op Ten Hag'

door Jari Perridon 160

Bron Vandaag Inside

Laatst geüpdatet

Valentijn Driessen denkt dat Ajax wil afwachten of Erik ten Hag een terugkeer naar Amsterdam ziet zitten. Zo stelt hij in de online rubriek van Vandaag Inside, Koffie met Valentijn. Ook wordt er gesproken over een nieuwe assistent-trainer, hierbij valt de naam van Edgar Davids. Marijn Beuker, directeur voetbal bij Ajax, liet eerder al weten een ervaren trainer te willen aanstellen die moet gaan samenwerken met drie gelijkwaardige assistenten.

'Als ze de lijn Kroes volgen, dan wachten ze af of Ten Hag het ziet zitten. Kroes zal toch weten of Ten Hag zin heeft om bij Ajax terug te keren. Off the record heeft hij (Kroes, red.) een aantal keer tegen mensen verteld dat hij graag wil wachten op Ten Hag. Dat zeg je niet als je weet dat hij (Ten Hag, red.) toch nee zegt', stelt Driessen.

Ook de rol van assistent-trainer bij de Amsterdammers blijft niet onbesproken. 'Ik weet dat ze bij Ajax spelen met het idee om een Ajax-icoon bij de staf te halen. Richard Witschge gaat vertrekken bij de staf. In feite zou Davids die rol kunnen vervullen. Hij heeft goed samengewerkt met Danny Blind en Louis van Gaal tijdens het WK in Qatar. Het is ook iemand met een bepaalde uitstraling naar spelers toe denk ik. Hij heeft overal gespeeld, bij FC Barcelona en in Italië. Hij heeft een hoop gewonnen.'

Assistent met een winnaarsmentaliteit

In een eerder interview liet Beuker weten dat een van de assistenten een winnaarsmentaliteit moet hebben. 'Wat ons betreft moet dat iemand zijn die vanuit Ajax weet wat het winnen van de Champions League inhoudt', vertelde de directeur voetbal daar eerder over. 'Dan is hij (Davids, red.) de uitgelezen persoon daarvoor', stelt Driessen. Ook de naam van Jari Litmanen valt. 'Ik weet niet in hoeverre dat zou kunnen, maar dat zou ik ook een goede optie vinden. Hij moet dan wel naar Nederland komen.'

Scoor nu jouw items in de final sale in de Ajax Shop!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.