Douglas over zijn tijd bij Ajax: 'Wie weet keer ik in de toekomst wel terug'

door Cristian de Jong 6

Bron Voetbalzone

Douglas over zijn tijd bij Ajax: 'Wie weet keer ik in de toekomst wel terug'

door Cristian de Jong 6

Bron Voetbalzone

Laatst geüpdatet

Terrence Douglas heeft genoten van zijn tijd in de jeugdopleiding van Ajax. De 21-jarige verdediger speelde tussen 2009 en 2020 in de jeugdopleiding van de Amsterdammers, waarna hij tot halverwege het seizoen 2021/22 voor Jong Ajax uitkwam. Sinds dit seizoen is de oud-Ajacied actief bij Roda JC in de Keuken Kampioen Divisie.

Douglas kijkt met trots terug op zijn tijd in Amsterdam. 'De toernooien in het buitenland, het spelen in de UEFA Youth League, mijn eerste profcontract en het trainen met de hoofdmacht. Ik heb met grote namen op het veld mogen staan, dat zijn dingen die je niet snel vergeet', zegt Douglas tegenover Voetbalzone.

De geboren Amsterdammer heeft nog geregeld contact met voormalig ploeggenoten. Zo heeft de verdediger nog altijd contact met Kian Fitz-Jim, Donny Warmerdam en Nordin Musampa, vertelt hij. 'Mijn beste teamgenoot? Met Amourricho van Axel Dongen heb ik maar kort gespeeld, maar van hem kon ik wel echt genieten.'

Voor Jong Ajax speelde Douglas liefst 44 wedstrijden. De speler van Roda JC geeft aan veel geleerd te hebben bij de beloften van Ajax. 'In de jeugd was ik gewend om altijd maar te winnen en te spelen met veel balbezit. In de Keuken Kampioen Divisie heb ik veel kunnen leren tegen slimme spelers met meer ervaring', aldus Douglas.

'Deed pijn om Ajax te verlaten'

De oud-Ajacied heeft nooit zijn officiële debuut voor Ajax 1 kunnen maken, iets wat hij jammer blijft vinden. 'Ik heb daardoor wel het gevoel dat ik iets heb gemist. Al deed het vooral pijn om Ajax te verlaten omdat ik daar zolang heb gespeeld. Uiteindelijk hoort dat er natuurlijk allemaal bij in het profvoetbal, wie weet keer ik in de toekomst wel terug', zegt Douglas, die geen spijt heeft van zijn transfer naar Roda JC. 'Voor mij was het belangrijk om ergens écht een rol te gaan spelen en veel minuten te maken. Deze stap uit mijn comfortzone is belangrijk voor mijn ontwikkeling.'

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.