Directeur de Kuip over terugkeer Ajax-supporters bij Klassieker: 'Dit soort gedrag maakt het steeds lastiger'

door Bas Velzel 73

Bron Algemeen Dagblad

Directeur de Kuip over terugkeer Ajax-supporters bij Klassieker: 'Dit soort gedrag maakt het steeds lastiger'

door Bas Velzel 73

Bron Algemeen Dagblad

Laatst geüpdatet

Ajax-supporters zijn al een lange tijd niet meer welkom in de Kuip tijdens de Klassieker. Na de bekerfinale van afgelopen zondag denkt de directeur van het stadion dat daar waarschijnlijk ook geen verandering in gaat komen.

De Ajax-supporters hebben toiletpotten gesloopt, wasbakken van de muur getrokken en een brandgesticht in één van de wc's. 'Het zijn niet álle toiletten, laat ik dat duidelijk zeggen, maar een klein groepje supporters is losgegaan en heeft de boel gesloopt', aldus directeur Jan van Merwijk tegen het Algemeen Dagblad.

De rekening is voor Ajax

Daarnaast zijn er ook veel stickers van Ajax geplakt in het stadion. Volgens Van Merwijk doen veel clubs dat bij de bekerfinale, maar het kost wel veel mankracht om alles te herstellen. 'We zullen alles herstellen en de rekening presenteren aan de KNVB. Die zal hem vervolgens naar Ajax doorsturen.'

De supporters van Ajax zijn sinds 2009 niet meer welkom bij de Klassieker en Van Merwijk ziet een terugkeer somber in. 'Dit soort gedrag maakt het steeds lastiger om ooit wel weer uitpubliek toe te staan bij de Klassieker. Eerlijk gezegd: ik denk niet dat dat nog gebeurt. Het risico is te groot. Aan beide kanten zit de rivaliteit te diep.'

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.