De Telegraaf: 'Mislintat teruggefloten over komst Joshua Zirkzee'

door Bart Veenstra 263

Bron De Telegraaf

De Telegraaf: 'Mislintat teruggefloten over komst Joshua Zirkzee'

door Bart Veenstra 263

Bron De Telegraaf

Laatst geüpdatet

De Telegraaf meldt woensdagmiddag dat de scouting van Ajax Sven Mislintat heeft teruggefloten. De directeur voetbalzaken wilde Joshua Zirkzee aantrekken, maar bij de scouts en leden van de technische staf was daar te weinig draagvlak voor, zo schrijft de krant.

De scouts en de leden van de technische staf zijn van mening dat Ajax behoefte heeft aan een ander type aanvaller, namelijk een 'dwingende' nummer tien. Nieuwe namen worden niet genoemd door de krant. In zijn eerste seizoen bij Bologna scoorde Zirkzee - die vorig seizoen door Bayern München voor 8,5 miljoen euro werd verkocht - twee keer in 21 wedstrijden. Daarnaast zorgde hij voor twee assists.

In het verleden kwam Zirkzee uit voor Feyenoord, Bayern München, Parma, RSC Anderlecht en dus Bologna. In totaal speelde hij 81 wedstrijden in de eerste elftallen van Anderlecht, Bologna, Bayern en Parma. Daarin kwam hij 25 keer tot scoren en 16 assists. 'Het was in combinatie met zijn mogelijke meerwaarde voor Ajax voor de scouting onvoldoende om een positief advies te geven.'

Ajax heeft nog een goede week voor transfers

De transfermarkt is nog geopend tot en met donderdag 31 augustus. Met Chuba Akpom haalde Ajax onlangs al een nieuwe spits. De Engelsman zou ook op de tien-positie kunnen spelen. Sterker nog: op die positie zou hij volgens meerderen beter tot zijn rechtkomen.

Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.