Warnock ziet geen spits in Akpom: 'Hoop dat Ajax hem daar niet voor gekocht heeft'

door Bart Veenstra 195

Bron The Daily Mail

Warnock ziet geen spits in Akpom: 'Hoop dat Ajax hem daar niet voor gekocht heeft'

door Bart Veenstra 195

Bron The Daily Mail

Laatst geüpdatet

Neil Warnock, voormalig manager van Middlesbrough en inmiddels werkzaam bij Huddersfield Town, waarschuwt Ajax ervoor dat Chuba Akpom op de juiste manier gebruikt moet worden. De Engelse trainer benadrukt in een interview met The Daily Mail dat Akpom niet als spits zal moeten worden ingezet.

Ajax nam Akpom een week geleden voor veertien miljoen euro over van Middlesbrough. Bij die club kende hij vorig seizoen een topjaar met 28 doelpunten. 'Ik wens hem veel succes. Het is een wonder dat Middlesbrough dit bedrag voor hem heeft gekregen, dus dat is heel goed gedaan', complimenteert Warnock zijn oud-werkgever.

'Ik denk dat de mensen aan de top blij zullen zijn als ze dat soort bedragen binnen kunnen krijgen', gaat Warnock verder. 'Alleen Michael Carrick (manager Middlesbrough, red.) kan dit uit Chuba Akpom krijgen. Ik overwoog nooit om hem als spits op te stellen, want hij kan niet voorin spelen. Ik hoop dat Ajax hem daar ook niet voor gekocht heeft, want dan speelt hij volgend jaar weer in Engeland of ergens anders', waarschuwt de Engelsman.

Carrière Akpom

Ajax heeft Akpom vastgelegd tot de zomer van 2028. De spits, die zijn jeugdopleiding bij Arsenal doorliep, speelde in zijn carrière - vaak op huurbasis - voor veel clubs. Zo kwam hij uit voor Brentford, Coventry City, Nottingham Forest, Hull City, Brighton & Hove Albion, STVV, PAOK Saloniki en dus Middlesbrough.

Bestel nu het derde shirt van het seizoen 2023/24!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.