De Mos pleit voor meer speelminuten Hato: 'Ik geloof heilig in die jongen'

door Wessel Kroon 53

Bron Twee Viertje de podcast

De Mos pleit voor meer speelminuten Hato: 'Ik geloof heilig in die jongen'

door Wessel Kroon 53

Bron Twee Viertje de podcast

Laatst geüpdatet

Aad de Mos zou graag Jorrel Hato meer minuten zien maken in het eerste van Ajax. Ajax speelde tegen FC Twente met Calvin Bassey als linksback, Devyne Rensch en Jurriën Timber in het centrum en Jorge Sánchez als rechtsback. Als het aan De Mos ligt, komt daar dus binnenkort verandering in.

'Het is een minachting voor de eigen jeugdopleiding. Als ik het voor het zeggen zou hebben dan durf ik rustig met Rensch en met Hato op de back te spelen aanstaande zondag tegen Feyenoord. Met Alvarez en Timber in het centrum', begint De Mos in Twee Viertje de podcast.

De Mos zou Hato dan ook 'gewoon' voor de leeuwen gooien aanstaande zondag. 'Ik denk dat je dan een goeie verdediging hebt. Hato is een jongen van 16 jaar, dat is nu eenmaal de weg die Ajax altijd bewandeld heeft, jonge jongens direct een kans geven', vervolgt hij. 'Dan weten we gelijk waar we aan toe zijn in de De Kuip.'

De Mos heeft veel vertrouwen in Hato. 'Ik geloof heilig in die jongen, wat ik zo gezien heb bij Jong Ajax en ook in de UEFA wedstrijden onder de twintig. Tegen Liverpool hebben we hem gezien, ook in andere wedstrijden. Het is een heel groot talent.'

Hato maakte recent debuut voor Ajax

Hato maakte recent zijn debuut voor Ajax in de bekerwedstrijd tegen FC Den Bosch. Hij mocht in die wedstrijd na 85 minuten invallen voor linksback Owen Wijndal. Dat zijn tot nu toe de enige minuten die de jongeling in het eerste van Ajax heeft gespeeld. Of Hato zondag kans maakt om minuten te maken, is nog de vraag. Ajax trapt dan om 14.30 uur af tegen Feyenoord.

Denk jij dat Ajax zondag weet te winnen van Feyenoord? Zet nu in en krijg 2,60 keer je inzet terug!

Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.