Aertssen en Hato blikken terug op debuut: 'Niemand kan het van mij afnemen'

door Bart Veenstra 27

Bron Ajax TV

Aertssen en Hato blikken terug op debuut: 'Niemand kan het van mij afnemen'

door Bart Veenstra 27

Bron Ajax TV

Laatst geüpdatet

Olivier Aertssen en Jorrel Hato kijken met blije gevoelens terug op hun debuut voor Ajax. Dat laten de twee kersverse Ajax-debutanten weten tegenover Ajax TV. Beide talenten debuteerden woensdagavond in het gewonnen bekerduel met FC Den Bosch (0-2).

Aertssen kwam in de 68e minuut in het veld voor Devyne Rensch. 'Mijn debuut voelt fantastisch, heel goed. Ik ben heel blij', reageert Aertssen. 'Hier heb ik heel lang en hard voor gewerkt. Ja, ik ben gewoon heel blij, vrolijk en heb een heel goed gevoel.'

In aanloop naar het duel met FC Den Bosch voelde Aertssen al dat een mogelijk debuut eraan zat te komen. 'Je krijgt natuurlijk mee dat veel spelers afwezig zijn. Je weet het nooit zeker, maar er is wel een grotere kans dat ik erin zou komen en het is mooi dat die kans groter wordt. Een beetje spanning had ik wel, maar toen ik de eerste actie had gedaan, ging het gewoon goed. Wat ik met mijn shirt doe? Het shirt zit in de tas en gaat thuis een mooi plekje krijgen.'

Hato hele jonge Ajax-debutant

Met zijn zestien jaar is Jorrel Hato een jonge Ajax-debutant. Alleen Ryan Gravenberch, Clarence Seedorf en Naci Ünüvar waren jonger. 'Ik had het gezien. Dat is iets moois, het is bijzonder. Niemand kan het van mij afnemen', spreekt de jonge verdediger vol trots.

'Ik ben heel blij met mijn debuut en ik had wel de hoop dat ik in zou vallen', gaat Hato verder. De verdediger was niet heel zenuwachtig tijdens het maken van zijn debuut. 'Ik had vrij weinig spanning. De trainer zei "speel je eigen spel". Wat mijn doel is? Nu zoveel mogelijk minuten maken in Jong Ajax', besluit Hato.

Weet Klaassen wederom te scoren in de thuiswedstrijd tegen FC Twente?!

Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.