Data wijzen uit: Tadić blijft Berghuis voor als beste Eredivisie-speler

door Thijs Zwagerman 72

Bron CIES

Data wijzen uit: Tadić blijft Berghuis voor als beste Eredivisie-speler

door Thijs Zwagerman 72

Bron CIES

Laatst geüpdatet

Volgens het Zwitserse onderzoeksbureau CIES is Ajax-aanvoerder Dusan Tadić de beste speler van de Eredivisie. Aan de hand van data en statistieken blijft Tadić Feyenoorder Steven Berghuis ternauwernood voor op de zogenaamde Performance Index van CIES.

De door CIES gepubliceerde index wordt sowieso gedomineerd door Ajax. De top drie wordt bijvoorbeeld gecomplementeerd door Lisandro Martínez en - opvallend genoeg - Sean Klaiber. Beide Ajax-verdedigers eindigen achter Tadić en Berghuis op een gedeelde derde plaats, iets dat in het geval van Klaiber opvallend is aangezien hij dit seizoen nooit een basisplaats veroverde en in de Eredivisie namens Ajax slechts zesmaal aan de aftrap stond.

In de top tien van de index van CIES is verder plaats voor Ajacieden Noussair Mazraoui, Daley Blind, Ryan Gravenberch, Davy Klaassen, Antony en Nicolás Tagliafico. Jurriën Timber en aanwinst Sébastien Haller vallen net buiten de top tien. De ranglijst is gebaseerd op data van CIES en statistiekenplatform InStat.

Bekijk de volledige Performance Index van CIES hier.

Denk jij dat Haller de eerste goal scoort tegen Feyenoord? Zet dan in en krijg 5,00 keer je inzet terug!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties