Damián van der Vaart verlengt zijn contract bij Ajax

door Robin Ridder 89

Damián van der Vaart verlengt zijn contract bij Ajax

door Robin Ridder 89

Laatst geüpdatet

Damián van der Vaart heeft zijn contact bij Ajax met een jaar verlengd. Dat laat hij weten op zijn Instagram. De zoon van oud-Ajacied Rafael van der Vaart speelt sinds september vorig jaar in Amsterdam en kent een goed jaar. Hij wordt nu beloond met een contractverlenging.

De zeventienjarige middenvelder kwam in totaal negentien keer in actie voor de onder achttien ploeg van Ajax. Hij staat daarmee op 626 speelminuten waarin hij een keer scoorde en twee assists gaf. Van der Vaart begon zijn carriere bij SC Victoria Hamburg uit Duitsland en ging vervolgens naar het Deense Esbjerg. In September 2023 maakte Van der Vaart de overstap naar Ajax.

Met die overstap was zijn vader maar al te blij. 'Het is geweldig. Je weet wat hij er allemaal voor doet. Het doet wat met hem, maar ook met ons als ouders. Het is heel mooi', zei Van der Vaart toen over de overstap van zijn zoon.

De jonge Ajacied treedt dus langzaam in de voetsporen van zijn vader. Rafael stond des tijds bekend om zijn creativiteit en zijn goede trap. Zijn zoon lijkt ook over die kwaliteiten te beschikken, zag ook Ronald de Boer. 'In mijn ogen heeft hij een soort trap als Beckham. Hij heeft zo’n verschrikkelijk goede vrije trap en ook de corners zijn levensgevaarlijk. Hij heeft dat specialisme al'.

Overstap naar Ajax ging niet zomaar

De overstap van Van der Vaart naar Ajax hing destijds al een tijdje in de lucht, maar was niet zomaar beklonken. Toen de deal rond kwam zorgde dat voor veel rust in huize Van der Vaart. 'Een gevoel van opluchting. Het duurde zolang. Hij moest al die tijd individueel trainen. Hij gaat daar (De Toekomst, red) ook naar school,' zei vader Van der Vaart na de overstap van zoon Damian. Het nieuwe contract is tot medio 2025.

Meld je hier aan voor de EK-poule van Ajax Showtime en win mooie prijzen!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.